Hyundai face un upgrade modelului IONIQ 5, cu o baterie mai mare și oglinzi digitale

Hyundai face un upgrade modelului IONIQ 5, cu o baterie mai mare și oglinzi digitale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 feb 2022

Hyundai Ioniq 5, unul dintre cele mai apreciate automobile electrice ale momentului, va avea o nouă baterie, cu o capacitate mai mare, dar și o serie de echipamente noi, de ultimă generație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelul Ioniq 5, produs de coreenii de la Hyundai, va avea o autonomie mărită cu aproximativ 50 – 60 km, cu ajutorul unei noi baterii, de 77,4 kWh, ce va fi introdusă odată cu actualizarea ce va fi disponibil pe piață începând din 2023, după cum anunță constructorul. Tot în cadrul acestui facelift, mașina va primi echipamente noi, între care se remarcă oglinzile digitale, cu camere video. Este vorba atât despre oglinda interioară centrală, care primește imagini de la camera amplasată sub spoilerul portbagajului, cât și de oglinzile laterale, care, de fapt nu mai sunt oglinzi, ci o perche de camere video. Acestea contribuie la creșterea aerodinamicii mașinii, având o suprafață mult mai redusă și oferă imaginile din spatele mașinii pe display-uri interioare.

Hyundai Ioniq 5 a fost lansat în urmă cu un an, fiind dezvoltat pe aceeași platformă electrică E-GMP pe care a fost construit și Kia EV5. Modelul coreenilor a fost lansat cu două versiunid de baterie, de 58 kWh și 72,6 kWh.

„IONIQ 5 a avut un mare succes în cele 12 luni de la lansare, atât în ceea ce privește volumul vânzărilor, cât și creșterea notorietății marcii”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product - Hyundai Motor Europe. „Segmentul devine din ce în ce mai competitiv, iar obiectivul Hyundai este de a oferi funcții optimizate pentru a menține poziția de lider tehnologic în industria auto.”

LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului CITEȘTE ȘI LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului

Bateria lui Ioniq 5 va avea noi funcții de optimizare, care vor contribui la reglarea temperaturii bateriei, pentru a-i oferi condiții optime de încărcare. Câștigul este vizibil în condiții de temperatură scăzută, când performanțele de încărcare vor fi îmbunătățite. Funcția de optimizare se activează automat când un punct de încărcare este introdus în sistemul de navigație al mașinii.

De asemenea, o nouă funcție va fi Smart Frequency Dampers, care va modifica răspunsul suspensiilor în funcție de suprafața de rulare, astfel încât să îmbunătățească confortul pasagerilor.

Hyndai a anunțat și noi combinații de culoare pentru barele de protecție, în combinație cu sistemul de lumini Projection LED.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai ioniq
masini electrice hyundai
baterie ioniq