FOTO După o pauză foarte lungă, Alfa Romeo lansează SUV-ul Tonale, primul automobil cu certificat NFT

FOTO După o pauză foarte lungă, Alfa Romeo lansează SUV-ul Tonale, primul automobil cu certificat NFT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 feb 2022

După o pauză foarte lungă, Alfa Romeo lansează un nou model, un SUV de dimensiuni compacte, numit Tonale. Este primul model al mărcii lansat după intrarea în grupul Stellantis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alfa Romeo Tonale este cel mai noi automobil al mărcii italiene, aflată acum în portofoliul grupului Stellantis, alături de celelalte mărci ale fostului Fiat Chrysler. Alfa Romeo a trecut printr-o lungă perioadă de „secetă”, fără lansări, chiar și noul model fiind amânat pentru mai multe luni, din cauza condițiilor din piață, dar și ca urmare a deciziei noilor șefi, care au dorit să-i aducă mai multe modificări constructive.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Alfa Romeo Tonale este un SUV cu dimensiuni mai mici decât cele ale lui Stelvio, având 4,53 metri lungime, 1,84 metri lățime și 1,60 metri înălțime, designul său preluând în mare parte detaliile regăsite pe conceptul prezentat în 2018 la Salonul auto din Geneva. Este primul Alfa Romeo plug-in hibrid din istoria mărcii și totodată primul automobil electrificat al italienilor.

FOTO După o pauză foarte lungă, Alfa Romeo lansează SUV-ul Tonale, primul automobil cu certificat NFT

Noul model al celor de la Alfa Romeo va fi produs în uzina din Italia și va avea în premieră și un cod NFT, împreună cu un certificat blockchain care va autentifica originalitatea mașinii de-a lungul existenție sale.

Motorizările oferite vor fi atât hibrid clasic, cât și plug-in hibrid, cu o soluție tehnică pentru versiunea hibrid dezvoltată cu ajutorul unui motor turbo cu geometrie variabilă, cu arhitectură hibrid pe 48 de volți, dezvoltată special pentru acest model. Vor fi două soluții hibrid, bazate pe motorul pe benzină de 1.5 litri, împreună cu un motor electric de 15 kW, cu 130 CP și, respectiv, 160 CP. Versiunea PHEV are 275 CP putere totală, generată de motorul de 1.3 litri benzină și de motorul electric de 15,5 kW. Cele două motoare sunt aplasate fiecare pe câte o punte (față/spate), oferind astfel tracțiune integrală. Mașina poate rula exclusiv electric până la 80 km.

LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului CITEȘTE ȘI LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului

La interior, mașina italienilor aduce tehnologii comparabile cu rivalii germani, cu un ecran digital alocat instrumentelor de bord de 12,3 inci, la care se adaugă display-ul multimedia de 10,25 inci. Sistemul este complet conectat, permite actualizări OTA și este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay.

FOTO După o pauză foarte lungă, Alfa Romeo lansează SUV-ul Tonale, primul automobil cu certificat NFT

Alfa Romeo spune că va deschide comenzile pentru noul model în luna aprilie, iar livrările vor demara în partea a doua a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfa romeo tonale
alfa romeo plug in hibrid
alfa romeo hibrid
masina nft