În România sunt înmatriculate motociclete și în criză

În România sunt înmatriculate motociclete și în criză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 apr 2020

Datele privind înmatriculările de motociclete noi din România arată că piața acestor vehicule a continuat să crească fără să fie afectată semnificativ de epidemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înmatriculările de motociclete noi din România au înregistrat o creștere de 14,7% în primul trimestru al acestui an, continuând trendul înregistrat la finalul anului 2019 (+43,2%), după cum anunță APIA. Volumul total al motocicletelor noi a fost de 366 unități, cu 47 mai mutle decât anul trecut în intervalul similar.

Cele mai cumpărate mărci au fost BMW (70 unități), urmată de Honda (57 unități) și Yamaha (55 unități). Aproximativ jumătate din achiziții au fost făcute în București - Ilfov, iar următoarele județe, ca pondere au fost Brașov, Cluj și Timiș.

În România sunt înmatriculate motociclete și în criză

SURSA: APIA

Pe segmente, cele mai căutate motociclete sunt cele din categoria “street”, care acoperă aproiximativ o treime din totalul achizițiilor (34,2%), urmate de cele “trial / enduro” cu cca. 23% din total.

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

Anul trecut, în România au fost înmatriculate, în total, motociclete și mopede noi, 2.177 unități, cu 40,3% mai multe decât în 2018. Au fost înmatriculate chiar și 5 mopede electrice. La nivelul Europei, au fost înmatriculate 1,38 milioane de motociclete și mopede, cu 8,7% mai multe. Pe continent au fost înmatriculate aproape 60.000 de mopede electrice.

În România sunt înmatriculate motociclete și în criză

SURSA: APIA

viewscnt
Afla mai multe despre
piata de motociclete
inmatriculari motociclete romania
vanzari moto romania