În Ungaria apar încă două mărci de mașini chinezești

În Ungaria apar încă două mărci de mașini chinezești
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Pe piața auto ungară apar încă două mărci auto chinezești, contractul de importator exclusiv pentru vehicule SERES Automotive fiind semnat la Budapesta de reprezentanții SERES Group și Duna Autó, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform acordului, Duna Autó va comercializa modelele SERES clasificate ca NEV (vehicul cu energie nouă) ale producătorului chinez, precum și mașini și autoutilitare tradiționale și electrice ale mărcii DFSK. Cu ocazia semnării acordului, Péter Ormos, director general al Grupului Duna Autó, a subliniat că, conform strategiei grupului, dorește să fie un jucător important în transformările care au loc în industria auto din Ungaria, motiv pentru care a decis să devină partener al producătorului chinez. Portofoliul de vânzări al Dunei Autó include acum 27 de mărci de mașini, dintre care 4 sunt chineze, iar pentru trei din acestea este importator exclusiv.

Mazda încheie anul fiscal cu cele mai bune rezultate din istorie CITEȘTE ȘI Mazda încheie anul fiscal cu cele mai bune rezultate din istorie

La conferința de presă desfășurată cu ocazia încheierii înțelegerii, s-a anunțat că SERES este printre cei mai mari producători de vehicule NEV din China și a devenit lider în dezvoltarea tehnologică a automobilelor din furnizor de piese de schimb. Paleta sa de modele a fost transformată până în 2022, iar de atunci înregistrează o creștere dinamică, fiind deja prezentă în 70 de țări. SERES a înființat deja sediul său european, precum și un depozit central de piese, iar pe parcursul anului va începe comercializarea vehiculelor în 11 țări europene.

Conform planurilor, în Ungaria distribuția celor două mărci va începe în 4-6 tranzacții până la sfârșitul anului, iar numărul acestora poate crește la 10-15 într-un an. Până la sfârșitul anului viitor, compania SERES speră să dețină o cotă de piață de 1% pe piața mașinilor noi din Ungaria prin vânzarea a 1.000-1.200 de vehicule.

Potrivit lui Péter Ormos, grupul Duna Autó a vândut aproximativ 6.000 de mașini în 2023. Ca răspuns la o întrebare a MTI, directorul general a declarat că, potrivit datelor preliminare, vânzările grupului de companii au ajuns anul trecut la 51 de miliarde de forinți, iar profitul după impozitare va depăși un miliard de forinți.

Conform datelor publice ale companiei, venitul net din vânzări al Dunei Autó Zrt. în 2022 a fost de 38,5 miliarde de forinți, după ce a înregistrat 38,6 miliarde de forinți în 2021. Profitul după impozitare a fost anul trecut de 1,24 miliarde de forinți, comparativ cu 622 milioane de forinți cu un an mai devreme.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
masini
china