Încep lucrările pe una dintre cele mai așteptate porțiuni de autostradă. Anunțul făcut de Ministrul Transporturilor

Încep lucrările pe una dintre cele mai așteptate porțiuni de autostradă. Anunțul făcut de Ministrul Transporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în următoarele două săptămâni va începe lucrul pe sectorul Margina-Holdea aflat între județele Timiș și Hunedoara pe traseul autostrăzii A1. Potrivit ministrului, proiectarea este aproape de finalizare, urmând să înceapă efectiv lucrările pe cei aproximativ 10 kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

„În următoarele două săptămâni o să înceapă lucrul în zona Margina-Holdea, pe zona de tunele de urși. Compania e aproape de finalizare cu proiectarea. Termenul de finalizare al proiectării e undeva la final de noiembrie. Din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea companiei, de săptămâna viitoare, maxim în două săptămâni vor începe să aducă utilaje”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii CITEȘTE ȘI Dan Air suspendă temporar zborurile regulate de pe mai multe rute cu plecare din aeroportul Otopeni. Peste 2.500 pasageri afectați, cum pot fi recuperați banii

În luna octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. În 5 decembrie 2022 s-a dat ordinul pentru începerea proiectării pentru care au fost alocate 9 luni, scrie News.ro.

Finalizarea tronsonului lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul țării, în condițiile în care drumul național DN68A este cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care șoferii îl folosesc în lipsa segmentului de autostradă.

Noua bucată de autostrada va avea două ”tuneluri pentru urși”, ce vor măsura, însumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecționale cu câte o cale de circulație pe fiecare, cu platforma de 11,25 m. Odată finalizat și acest segment lipsă,se va putea merge neîntrerupt pe autostrada de la Timișoara până la Sibiu.

Costul lucrărilor se ridică la 1.826.845.634,11 lei fara TVA, bani europeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostradă
a1