INFOGRAFIC Ford a reușit un trimestru record pentru ultimul deceniu și o revenire pe profit în Europa și la nivel global

INFOGRAFIC Ford a reușit un trimestru record pentru ultimul deceniu și o revenire pe profit în Europa și la nivel global
scris 30 apr 2021

Ford a încheiat un trimestru foarte bun, anunțând venituri în creștere, la peste 36 de miliarde dolari, dar și un profit record pentru ultimul deceniu. „Execuție îmbunătățită, un portofoliu înnoit și vehicule excitante” anunță compania americană, care a reușit să limiteze la 6 procente scăderea vânzărilor.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Ford a reușit o performanță remarcabilă în acest început de an, raportând cel mai mare profit pentru primul trimestru din ultimii zece ani, 3,3 miliarde de dolari, la un EBIT de 4,8 miliarde dolari. Anul trecut, Ford înregistra o pierdere mare, 2 miliarde de dolari, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Acum, cei de la Ford spun că fost înregistrate îmbunătățiri operaționale pe întreg globul, clienții având o percepție bună a noilor produse lansate de companie. În același timp, managementul crizei semiconductorilor a contribuit la obținerea unui rezultat operațional record.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Veniturile companiei s-au ridicat la 36,2 miliarde dolari, în creștere cu 6 procente față de anul trecut, în timp ce marja de profit a urcat la 9 procente, o valoare excelentă pentru industria auto, cu 13,3% marjă EBIT.

„Echipa noastră pune în aplicare planul nostru de restructurare a afacerii cu automobile astfel încât să putem crea și livra experiența și valoarea ridicată pe care clienții noștri Ford și Lincoln o merită”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford. „Nu încape discuție dacă devenim mai puternici, o companie mai rezilientă”.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Rezultatele au fost echilibrate și din punct de vedere geografic, rezultatul EBIT în afara Americii de Nord fiind de 454 milioane dolari, după ce anul trecut generase o pierdere de 526 milioane.

Directorul financiar John Lawler a explicat că sunt așteptate înrăutățiri ale crizei semiconductorilor, după ce în luna martie un incendiu la o uzină de electronice din Japonia a adâncit criza. Valul maxim al crizei este așteptat în al doilea trimestru al acestui an, cu semne de recuperare în a doua jumătate.

ULTIMA ORĂ VIDEO Ford va produce un model electric la Craiova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ford va produce un model electric la Craiova

În acete condiții, Ford a micșorat previziunile pentru acest an, cu un impact al crizei semiconductorilor de 2,5 miliarde dolari, asupra veniturilor companiei. Un EBIT de 5,5 miliarde – 6,5 miliarde dolari, cu o pierdere de producție de circa 1,1 milioane de vehicule și convingerea că această criză nu va fi rezolvată integral în acest an, sunt previziunile Ford.

Afacerile din Europa ale Ford au generat o creștere a cotei de piață la 7,2%, cu 278.000 de unități vândute, o scădere de 4 procente, pe o piață care a scăzut ceva mai mult. Veniturile Ford Europe au fost de 7,1 miliarde dolari, în creștere cu 13% față de anul trecut, și un EBIT de 341 milioane dolari, o revenire puternică față de pierderea de peste 400 de milioane de anul trecut. Marja EBIT în Europa a fost de 4,8%.

Ford a vândut în primul trimestru 1,06 milioane de vehicule (-6%), din care mai mult de jumătate, 533.000 de vehicule, au fost vândute în America de Nord și 150.000 în China.

INFOGRAFIC Ford a reușit un trimestru record pentru ultimul deceniu și o revenire pe profit în Europa și la nivel global

viewscnt
Afla mai multe despre
ford rezultate 2021
vanzari ford
industria auto
ford europe