Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2019

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut, față de aceeași perioadă a anului anterior, până la 154.087 de unități, potrivit datelor trimise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al treilea trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 0,3%, față de aceeași perioadă a anului anterior, până la 162.626 de unități, scrie News.ro.

În ultimele trei luni ale anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creṣtere la categoriile mopede ṣi motociclete ṣi autobuze ṣi microbuze cu 53,4%, respectiv cu 41,4%, ṣi scădere la autoturisme cu 11,5%.

Mazda, premieră mondială cu un nou SUV compact, la Geneva CITEȘTE ȘI Mazda, premieră mondială cu un nou SUV compact, la Geneva

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, au fost înregistrate creṣteri la categoriile remorci ṣi semiremorci ṣi autotractoare cu 12,8%, respectiv cu 0,2% ṣi scădere la autocamioane cu 3,3%.

Față de trimestrul al treilea din 2018, în trimestrul al patrulea din 2018 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scăderi atât pentru transportul pasagerilor cât ṣi pentru transportul mărfurilor cu 5,3% respectiv 4,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari
transport pasageri