Nissan a decis să convoace AGA, pentru a-l accepta pe președintele Renault, Jean Dominique Senard, în CA

Nissan a decis să convoace AGA, pentru a-l accepta pe președintele Renault, Jean Dominique Senard, în CA
scris 5 feb 2019

Nissan a anunțat oficial programarea unei adunări generale a acționarilor extraordinară, în aprilie, pentru a vota noile schimbări, inclusiv excluderea lui Carlos Ghosn și Greg Kelly din Consiliul de Administrație.

Nissan Motor a transmis oficial, confirmând astfel informațiile anterioare, că a convocat o Adunare Generală a Acționarilor extraordinară în data de 8 aprilie, astfel încât acționarii să poată vota noile schimbări survenite în conducerea companiei. În primul rând, este voba despre excluderea lui Carlos Ghosn și Greg Kelly din Consiliul de Administrație, ca urmare a faptului că aceștia nu mai ocupă funcții de conducere în companie.

Cei doi au fost demiși în luna noiembrie, imediat după arestarea lor, fiind acuzați atât de procurori, cât și de șefii companiei, de mai multe fapte. Dacă din pozțiile de președinte și, respectiv, director, cei doi au putut fi demiși de board-ul companiei, din pozițiile de membri nu puteau fi excluși decât prin votul acționarilor. Cum următoarea adunare ordinară era programată abia în iunie, era necesară o întâlnire extraordinară, dar CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa nu a vrut să o convoace până când Renault, acționar principal al Nissan, nu l-a demis pe Ghosn.

Șoferii care nu au asigurare RCA - identificați în trafic prin camerele care urmăresc plata rovinietei CITEȘTE ȘI Șoferii care nu au asigurare RCA - identificați în trafic prin camerele care urmăresc plata rovinietei

Imediat după numirea lui jean Dominique Senard în funcția de președinte al companiei franceze, Saikawa a declarat că acesta trebuie să devină membru al board-ului Nissan.

De altfel, comunicatul oficial subliniază că al doilea punct pe ordinea de zi va fi desemnarea lui Senard ca director, membru al Consiliului de Administrație. Nu este însă certă alegerea lui Senard ca președinte al Nissan, poziție pe care Renault și Statul Francez au solicitat-o. Propunerea ar trebui să fie făcută de comitetul de îmbunătățire a guvernanței, din care fac parte directorii independenți al companiei, și votată de toți membri CA.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi
jean dominique senard