Intel cumpără compania israeliană Mobileye, furnizor de sisteme de asistență pentru șoferi, pentru 15 miliarde de dolari

Intel cumpără compania israeliană Mobileye, furnizor de sisteme de asistență pentru șoferi, pentru 15 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mar 2017

Gigantul american Intel va cumpăra, pentru 15,3 miliarde de dolari, compania Mobileye din Israel, furnizor de sisteme de asistență pentru șoferi, care dezvoltă tehnologie necesară mașinilor autonome informează TechInsider. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondată în 1999, Mobileye produce sisteme de monitorizare și avertizare pentru evitarea accidentelor, destinate mașinilor cu funcții autonome. Tehnologia dezvoltată de Mobileye a fost inclusă, în 2015, pe automobilele Model S fabricate de Tesla.

În vara anului trecut, BMW, Intel și Mobileye au anunțat o colaborare în scopul dezvoltării unor mașini fără șofer. Mașinile rezultate în urma acestei alianțe ar putea fi lansate pe piață în 2021. Colaborările între companii din domeniul tehnologie și jucători din industria auto au devenit ceva obișnuit, în contextul în care dezvoltarea mașini autonome necesită cunoștințe din ambele segmente.

În ianuarie, alianța formată din BMW, Intel și Mobileye a anunțat că va începe testarea unei flote de 40 de mașini fără șofer din a doua jumătate a acestui an. Flota va fi formată din mașini BMW seria 7, echipate cu sofware dezvoltat Intel și Mobileye. Testele vor fi făcute pe diferite drumuri la nivel mondial, începând cu SUA și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
mobileye
intel
achizitie
tranzactie
fara sofer
masini autonome
auto
bmw