Jaguar Land Rover a pus deja deoparte 90 milioane de lire pentru amenzile cauzate de depășirea țintelor de CO2

Jaguar Land Rover a pus deja deoparte 90 milioane de lire pentru amenzile cauzate de depășirea țintelor de CO2
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 nov 2020

Jaguar Land Rover se așteaptă să primească o amendă de 90 milioane de lire (aproape 100 milioane euro), pentru depășirea țintei de emisii, la sfârșitul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania britanică Jaguar Land Rover, deținută de Tata Motors, și-a făcut un provizion de 90 de milioane de lire (aproape 100 milioane de euro), pentru a plăti amenzile pe care le va primi de la Comisia Europeană, pentru depășirea limitelor emisiilor de CO2, la flota vândută în UE, în 2020. Anunțul a fost făcut de Adrian Mardell, CFO al JLR, în cadrul întâlnirii trimestriale cu investitorii, potrivit Automotive News. „Nu suntem fericiți că nu vom îndeplini țintele în 2020, dar o bună parte din acest lucru nu a depins de noi”, a spus directorul financiar al companiei.

Unul dintre motivele neîndeplinirii țintelor este faptul că Jaguar Land Rover a fost nevoită să oprească vânzările a două modele hibrid plug-in, Range Rover Evoque P300e și Land Rover Discovery Sport P300e, din cauza unor neconcordanțe ale emisiilor calculate. Acestea ar fi trebuit să se încadreze în limita de 50 g/km, ceea ce ar fi permis obținerea de supercredite de CO2. Chiar dacă mașinile se vor încadra în continuare în aceste limite, oprirea vânzărilor a dat peste cap calculele privind atingerea țintelor de emisii pe întreg anul.

INFOGRAFICE Măsurile UE și pandemia au produs efecte: industria auto europeană și-a redus semnificativ emisiile de CO2 în 2020 CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Măsurile UE și pandemia au produs efecte: industria auto europeană și-a redus semnificativ emisiile de CO2 în 2020

Jaguar Land Rover ar fi depășit oricum țintele, însă penalitățile au crescut în acest moment de la 58 milioane lire, cât erau estimate inițial, la 90 de milioane de lire. În același timp, compania spune că pe ultimul trimestru se așteaptă să îndeplinească ținta, astfel că totalul amenzilor să rămână neschimbat. „Sperăm că 90 de milioane este tot ce poate fi mai rău”, a mai spus Mardell, care se bazează pe lansarea noilor modele PHEV. Vânzările de automobile plug-in hibrid și electrice ar urma să acopere 11 – 12% din totalul vânzărilor, în trimestrul al patrulea.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
emisii co2
tinte emisii co2
amenzi emisii co2