KLM estimează o creștere de 7-8% a pasagerilor transportați din România în acest an, de la 290.000 de pasageri în 2018

KLM estimează o creștere de 7-8% a pasagerilor transportați din România în acest an, de la 290.000 de pasageri în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2019

Compania olandeză KLM Royal Dutch Airlines estimează o creștere de 7-8% a pasagerilor transportați din România în acest an, de la 290.000 de pasageri anul trecut, a declarat pentru News.ro Răzvan Răduț, account manager la grupul Air France-KLM România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

"Am transportat dus-întors 290.000 de pasageri, cam 145.000 pe sens, pe întreg anul 2018. Cifrele aferente lui 2019 sunt puțin mai mari, vom termina mai bine, estimăm o creștere de 7-8%, ceea ce e important, în condiții de concurență acerbă", a declarat Răzvan Răduț, account manager la grupul Air France-KLM România.

În România, KLM zboară numai din București spre Amsterdam, cu trei zboruri pe zi în timpul verii și două pe zi iarna. De altfel, spre Amsterdam mai are zboruri directe și Tarom.

KLM a sărbătorit luni, 7 octombrie, 100 de ani de la înființare, fiind cea mai veche companie aeriană din lume care operează sub numele său inițial.

Danemarca cere UE să înceapă interzicerea motoarelor cu combustie CITEȘTE ȘI Danemarca cere UE să înceapă interzicerea motoarelor cu combustie

Anul trecut, compania a transportat în total 34,1 milioane pasageri și 8,9 milioane cu Transavia și, în plus, 620.000 tone marfă, din care 52.000 tone de flori.

Aproximativ 75% - 80% dintre pasagerii români călătoresc spre destinații intercontinentale, dintre care cele mai cerute sunt America și Asia, cu prețuri începând de la 500 euro, și doar un sfert din pasagerii companiei se opresc în Amsterdam.

"Amsterdamul e baza, este un hub grozav pentru Europa. Sunt foarte mulți oameni care merg și se opresc în Amsterdam. Totuși, din toți pasagerii pe care îi transportăm, numai 25% se opresc în capitala Olandei. KLM are o rețea mondială, avem 162 de destinații, astfel că restul de 75% merg dincolo de Amsterdam, cu precădere în Europa, 60% din trafic îl avem pe Europa, de exemplu în diverse orașe din Marea Britanie, Norvegia și Franța, acestea sunt primele trei țări. Avem peste 20 de destinații în Regatul Unit: Manchester, Edinburgh, Glasgow, orașe din Irlanda etc", adaugă el.

Destinația nouă pentru vara lui 2020 este Austin, Texas, cu zbor direct din Amsterdam. Din București nu sunt panificate zboruri noi, însă.

Grandul de încărcare al aeronavelor a fost de 89% în ultimele 12 luni, iar pe timpul verii a fost mai ridicat, de 93-94%. În 2018, KLM a lansat curse noi spre Boston, Las Vegas, Napoli și Wrocław.

ANALIZĂ PROFIT TV Piețele au început săptămâna liniștit în așteptarea negocierilor comerciale SUA-China CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Piețele au început săptămâna liniștit în așteptarea negocierilor comerciale SUA-China

În plus, angajamentele de sustenabilitate KLM au scăzut impactul asupra mediului prin operarea a peste 1.500 de zboruri alimentate cu biocombustibil în 2018 și cu 50% mai puține deșeuri până în 2030. Mai mult, alături de SKyNRG și SHV Energy, KLM va dezvolta prima fabrică din Europa specializată în producția de bio combustibil pentru industria aeronautică. Fabrica va fi construită în Delfzijl, Olanda, și este programată pentru a fi inaugurată în 2022.

KLM operează o flotă de 214 aeronave. Compania aeriană are peste 33.000 de angajați în întreaga lume. Grupul KLM include și KLM Cityhopper, Transavia și Martinair.

În ceea ce privește fuziunea din 2004 Air France – KLM, grupul se concentrează pe trei activități cheie: transportul de pasageri și marfă și întreținerea aeronavelor. Împreună, cele două companii aeriene transportă aproape 100 de milioane de pasageri pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
klm
pasageri