LeasePlan România furnizează leasing operațional și administrare de flotă companiilor gupului CEZ pentru 22,5 mil. euro

LeasePlan România furnizează leasing operațional și administrare de flotă companiilor gupului CEZ pentru 22,5 mil. euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2018

Timp de 5 ani, LeasePlan România va furniza mașini și servicii de administrare pentru Distribuție Oltenia, iar un contract cadru acoperă prestări pentru mai multe companii din cadrul grupului energetic CEZ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

LeasePlan România, liderul pieței locale de leasing operațional și management de flote auto, a câștigat un contract de 102,8 milioane lei (22,55 milioane de euro), fără TVA, atribuit de Distribuție Oltenia (fosta CEZ Distribuție), pentru a furniza mașini și servicii de administrare a parcului auto pe o perioadă de cinci ani atât companiei, cât și altor filiale ale grupului CEZ, din care face parte. Contractul a fost încheiat prin procedură de negociere, în urma unui anunț lansat de Distribuție Oltenia în octombrie anul trecut, transmite News.ro.

Distribuitorul regional de energie electrică dorea încheierea unui acord-cadru de prestări servicii pentru parcul său auto, dar și pentru CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade România, Ovidiu Development, Tomis Team și TMK Hidroenergy Power, în județele Olt, Gorj, Teleorman, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Constanța, Reșița și București. Compania estima inițial valoarea contractului la aproape 26 milioane de euro, fără TVA.

Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China CITEȘTE ȘI Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China

Serviciile solicitate includ leasing operațional și management de flotă pentru autovehiculele puse la dispoziție de LeasePlan pe bază de comandă, pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire până la 57 de luni.

În plus, compania de leasing trebuie să asigure, prin contracte subsecvente anuale, servicii conexe administrării flotei auto, de exploatare parc auto, precum și managementul flotei proprii a Distribuție Oltenia. Opțional, compania ar putea avea nevoie și de închirieri auto.

Grupul ceh CEZ a preluat în 2005 distribuitorul regional de energie electrică din Oltenia și vestul Munteniei, mult timp cu statut de monopol, care furnizează energie electrică în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. Distribuitorul are 1,4 milioane de clienți.

Kaufland susține că va plăti tarifele pentru încărcarea mașinilor electrice la stațiile Renovatio CITEȘTE ȘI Kaufland susține că va plăti tarifele pentru încărcarea mașinilor electrice la stațiile Renovatio

LeasePlan România, controlată de compania olandeză LeasePlan Corporation și intrată pe piața locală din anul 2007, administrează o flotă de peste 12.000 de autovehicule, conducând detașat segmentul de profil din România. Aceasta este urmată de Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility, UniCredit Leasing Fleet Management și BCR Fleet Management.

Compania a avut în anul 2016 afaceri de 42,2 milioane de euro, nivel similar cu cel din anul precedent. La finalul anului 2016, a deschis un centru de tip outlet în zona Pipera pentru vânzarea autovehiculelor rulate către firme și persoane fizice. Grupul olandez a înființat la începutul anului o sucursală pentru deschiderea unui centru de servicii pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
leaseplan
cez
distributie oltenia