Porsche a împrumutat 280 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni de tip Schuldschein

Porsche a împrumutat 280 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni de tip Schuldschein
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2018

Porsche AG, constructorul de automobile sport, a decis să-și finanțeze activitatea cu ajutorul unei emisiuni de obligațiuni într-un moment favorabil de piață, informațiile publicate de companie arătând că emisiunea a fost suprasubscrisă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche AG ((cu denumirea completă Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG) a anunțat că au investit în obligațiunile emise și instituții care nu au mai participat până acum la astfel de acțiuni de finanțare, semn că încrederea în compania din Stuttgart este una foarte ridicată.

Porsche AG a anunțat lansarea cu succes a unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 280 de milioane de euro. Potrivit datelor oficiale, biletul la ordin a fost structurat în tranșe, cu scadențe de cinci, șapte și zece ani și cu rate ale dobânzii fixe și variabile, la ofertă. Nivelul ridicat al cererii a arătat că emisiunea de obligațiuni a fost semnificativ suprasubscrisă.

”Vom folosi fondurile din această tranzacție pentru finanțarea generală a companiei și pentru refinanțarea angajamentelor financiare existente. Acestea se datorează, parțial, investițiilor noastre ridicate în mobilitate electrică”, spune Lutz Meschke, Vicepreședinte al Consiliului Executiv și membru în Consiliul Executiv, Responsabil pentru Finanțe și IT în cadrul Porsche. ”Datorită faptului că situația pieței de capital este favorabilă în acest moment, am reușit să plasăm împrumutul din emisiuni de obligațiuni în tranșe, cu scadențe de șapte și zece ani, în condiții foarte atractive. Acest lucru indică nivelul înalt de încredere pe care investitorii îl au în dezvoltarea pe termen lung a brandului nostru și a companiei”, a adăugat Meschke.

VIDEO Carlos Ghosn nu exclude unele fuziuni în cadrul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. Șeful Renault a confirmat că va continua în postul de președinte director general CITEȘTE ȘI VIDEO Carlos Ghosn nu exclude unele fuziuni în cadrul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. Șeful Renault a confirmat că va continua în postul de președinte director general

Peste 50 de investitori instituționali – inclusiv bănci, fonduri de pensii și societăți de asigurări – au investit în această emisiune de obligațiuni. A fost o adevărată surpriză cererea ridicată din partea unor investitori noi, care nu au subscris niciodată până acum la un împrumut din emisiuni de obligațiuni Porsche. Tranzacția a fost efectuată de către Landesbank Baden-Württemberg.

Porsche AG este parte a Volkswagen Group, în urma fuziunii activității celor două companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
vw group
emisiune obligatiuni