Lufthansa a oferit peste 100 milioane euro pentru o parte din activele Air Berlin - surse

Lufthansa a oferit peste 100 milioane euro pentru o parte din activele Air Berlin - surse

Foto: Andreas Wiese / airberlin

scris 24 aug 2017

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a oferit peste 100 milioane de euro pentru preluarea mai multor active ale Air Berlin, numărul doi pe această piață, potrivit unei surse la curent cu negocierile, citată de Reuters.

Lufthnsa vrea să preia până la 90 de avioane de la rivalul aflat în insolvență, inclusiv o flotă de 38 de avioane cu echipajele aferente pe care a închiriat-o anterior, în schimbul cărora a oferit peste 100 milioande de euro.

Sursa citată nu a dat suma exactă, dar a precizat că aceasta este mai aproape de 100 milioane de euro decât de 150 milioane euro.

Șeful Ryanair, numărul 1 în Europa, vrea să cumpere Air Berlin, dar nu știe ce mai rămâne după ce se ridică Lufthansa de la masă. El reclamă un \ CITEȘTE ȘI Șeful Ryanair, numărul 1 în Europa, vrea să cumpere Air Berlin, dar nu știe ce mai rămâne după ce se ridică Lufthansa de la masă. El reclamă un "aranjament"

Reprezentanții Lufthansa au refuzat să comenteze.

Insolvența Air Berlin a atras interesul și celui mai mare operator aerian din Europa, Ryanair. Directorul general al companiei irlandeze, Michael O’Leary, ar vrea să preia integral Air Berlin, nu doar o parte din active. El a precizat însă că are nevoie de mai multe informații despre situația financiară a companiei germane înainte de a face o ofertă de preluare.

Air Berlin, al doilea mare operator aerian german, a intrat în insolvență săptămâna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acționar al companiei, și-a retras sprijinul financiar.

Directorul general al Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat ulterior că operatorul aerian vrea să își vândă din active către doi sau mai mulți investitori până la finele lunii septembrie, când o finanțare de 150 milioane de euro acordată de stat pentru continuarea operațiunilor companiei ar urma să fie epuizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
air berlin
oferta
insolventa