Air Berlin, în insolvență, vrea să găsească cel puțin doi cumpărători până la finele lunii viitoare

Air Berlin, în insolvență, vrea să găsească cel puțin doi cumpărători până la finele lunii viitoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 aug 2017

Air Berlin, al doilea mare operator aerian din Germania, aflat în insolvență, vrea să își vândă din active către doi sau mai mulți investitori până la finele lunii septembrie, când o finanțare de 150 milioane de euro acordată de stat pentru continuarea operațiunilor companiei ar urma să fie epuizată, a anunțat directorul general al operatorului, Thomas Winkelmann.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Winkelmann, Air Berlin poartă negocieri cu trei companii aeriene, printre care și rivalul direct Lufthansa, numărul unu pe piața serviciilor aeriene din Germania, scrie Reuters, care citează cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potențialii investitori sunt "respectabili din punct de vedere financiar și suficient de puternici pentru a asigura viitorul Air Berlin", a spus Winkelmann.

Bucureștenii nu scapă de sauna din autobuzele RATB. Licitația pentru cele 400 de autobuze cu aer condiționat a fost anulată. Nu s-a înscris niciun ofertant CITEȘTE ȘI Bucureștenii nu scapă de sauna din autobuzele RATB. Licitația pentru cele 400 de autobuze cu aer condiționat a fost anulată. Nu s-a înscris niciun ofertant

Conform unui anunț pe site-ul Air Berlin, negocierile cu Lufthansa și “alți parteneri” privind achiziția unor divizii ale companiei se află în stadiu avansat și sunt “foarte promițătoare”.

Șeful Air Berlin nu a dezvăluit numele celorlalți doi investitori interesați de preluarea activelor companiei, însă a precizat că aceștia ar fi de acord să păstreze baza de operațiuni în Germania.

Marți, Air Berlin a solicitat intrarea în insolvență, după mai mulți ani de pierderi și retragerea sprijinului financiar de către Etihad Airways, principalul acționar al companiei.

Finanțarea din partea Etihad, care a investit în acțiuni ale Air Berlin în 2011, a ajutat operatorul german să își continue activitatea în ultimii ani, dar compania din Abu Dhabi și-a revizuit investițiile europene după ce acestea nu au adus profitul așteptat.

Air Berlin a anunțat că zborurile companiei continuă, mulțumită și unui împrumut-punte de 150 milioane de euro acordat de Guvernul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
air berlin
insolventa
negocieri
vanzare active
lufthansa