Lufthansa: Aproape 900 de zboruri anulate din cauza grevelor personalului de la aeroporturile din Germania

Lufthansa: Aproape 900 de zboruri anulate din cauza grevelor personalului de la aeroporturile din Germania
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2016

Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa, a anunțat că va anula 895 de zboruri marți și miercuri, din cauza unor acțiuni de protest ale personalului de la aeroporturile din Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatul german Ver.di, care reprezintă aproximativ 2,1 milioane de salariați din sectorul public, organizează astăzi o acțiune de protest pe aeroportul din Bremen, în timp ce greva de miercuri va afecta activitatea aeroporturilor Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Koln/Bonn, Dortmund și, parțial, Hannover-Langenhagen, se arată într-un comunicat al Lufthansa.

Potrivit companiei aeriene, zeci de mii de pasageri vor fi afectați de grevele sindicaliștilor.

Volkswagen a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru CITEȘTE ȘI Volkswagen a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru

Acțiunile de protest au loc în contextul în care Ver.di solicită o majorare salarială de 6% pentru membrii sindicatului. Reprezentanții sindicatului se vor întâlni joi pentru o nouă rundă de negocieri cu autoritățile germane, potrivit Associated Press. 

Lufthansa a fost puternic afectată în ultimii doi ani de mai multe greve declanșate de sindicatele piloților și ale personalului navigant, din cauza disputelor privind salariile, beneficiile și reducerile de costuri. Grevele repetate au costat Lufthansa 500 milioane de euro în 2015, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
zboruri
anulare
greve
personal aeroporturi
ver.di
verdi