Profitul net al Lufthansa a crescut puternic anul trecut, dar așteptările pentru 2016 sunt modeste

Profitul net al Lufthansa a crescut puternic anul trecut, dar așteptările pentru 2016 sunt modeste
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mar 2016

Compania germană Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa, a înregistrat anul trecut un profit net de 1,7 miliarde de euro, în urcare puternică de la 55 de milioane în 2014, în condițiile unui cost redus al carburantului, dar anticipează că ritmul de creștere va fi lent în 2016, informează Reuters și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderea întegistrată în ultimul trimestru al anului, care este în mod obișnuit o perioadă cu rezultate slabe, a scăzut la 50 de milioane de euro, de la 427 milioane de euro în perioada similară a anului 2014.

Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) ajustat a crescut, anul trecut, cu 55,2%, la 1,82 miliarde de euro, iar vânzările au crescut cu 6,8%, la 32,1 miliarde de euro.

Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Ryanair deschide o bază la București, cu trei aeronave. Investiția se ridică la 300 milioane de dolari

Ca urmare a rezultatelor financiare satisfăcătoare înregistrate anul trecut, compania intenționează să reia anul acesta acordarea de dividende.

Totuși, pentru anul acesta, Lufthansa anticipează o creștere nesemnificativă a profitului, în contextul în care competiția este foarte dură. Compania aeriană trece, în prezent, printr-un proces amplu de restructurare, în încercarea de a reduce costrurile și a redeveni competitivă, în condițiile în care a pierdut teren în favoarea operatorilor low-cost, precum Ryanair Holdings și easyJet.

Eforturile de reducere a costurilor, inclusiv transferarea unor curse diviziei low-cost Eurowings, au fost contestate de sindicate, care au declanșat numeroase greve.

Grevele angajaților au generat, în trimestrul al patrulea, costuri suplimentare de 100 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
ryanair
operator aerian
transport aerian
profit