Lufthansa și Austrian Airlines își suspendă zborurile spre Teheran până pe 18 aprilie

Lufthansa și Austrian Airlines își suspendă zborurile spre Teheran până pe 18 aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Compania aeriană germană Lufthansa și filiala sa Austrian Airlines au anunțat suspendarea zborurilor spre Teheran până pe 18 aprilie, și nu mai folosesc spațiul aerian iranian, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din cauza situației actuale, Lufthansa își suspendă zborurile spre Teheran până joi 18 aprilie inclusiv, după o evaluare atentă" a situației, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Consiliul Județean Bihor a încheiat un contract cu LOT Polish Airlines, pentru zboruri pe ruta Oradea – Varșovia, de patru ori pe săptămână CITEȘTE ȘI Consiliul Județean Bihor a încheiat un contract cu LOT Polish Airlines, pentru zboruri pe ruta Oradea – Varșovia, de patru ori pe săptămână

"Compania nu mai folosește nici spațiul aerian iranian", a adăugat el.

Grupul german anunțase miercuri suspendarea zborurilor sale până joi, apoi a prelungit termenul până sâmbătă. Zborurile sunt de fapt întrerupte din 6 aprilie, scrie Agerpres.

Austrian Airlines a luat o măsură similară vineri. "Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este prioritatea noastră absolută", a afirmat compania într-un comunicat trimis AFP, subliniind că "evaluează în permanență situația din Orientul Mijlociu".

Anunțurile au fost făcute în contextul în care Iranul a acuzat Israelul cu represalii după ce un atac în Siria a ucis doi generali iranieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
austrian airlines