Lyon reduce viteza în localitate la 30 km/h

Lyon reduce viteza în localitate la 30 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2021

Primarul orașului francez Lyon a anunțat o generalizare a limitării vitezei la 30 km/h în oraș, în primăvara lui 2022, o măsură menită să reducă numărul accidentelor rutiere, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În primăvara viitoare, vom trece, în oraș, la 30 (de kilometri pe oră). Toate drumurile sau aproape toate vor avea (viteza limitată la) 30 km/h, mai puțin anumite axe foarte circulate, care vor rămâne la (limita de viteză de) 50 km/h”, a anunțat la France 3 Rhône-Alpes Grégory Doucet.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Această decizie vizează ”să liniștească orașul” și o ”reducere a accidentelor”, a precizat primarul Lyonului, potrivit News.ro.

”În marile capitale europene, la Bruxelles, în Spania sau în Olanda, unde s-a trecut deja, în oraș, la (limitarea vitezei la) 30 km/h”, s-au constatat cu ”40% accidente mai puțin în oraș”, a subliniat primarul.

Această măsură, care făcea parte din programul candidatului ecologist, ales în martie 2020, are totodată ca obiectiv o reducere a ”zgomotului circulației” care-in afectează pe cei peste 500.000 de locuitori ai Lyonului, a declarat AFP viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, Valentin Lungenstrass.

viewscnt
Afla mai multe despre
lyon
franta
viteza