Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină

Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină
scris 4 feb 2020

Marea Britanie va interzice vânzarea de noi automobile echipate cu motoare pe benzină și motorină, precum și a automobilelor hibride, începând din 2035, cu cinci ani mai devreme decât se preconiza anterior, în încercarea de a reduce nivelul de poluare a aerului, a anunțat marți prim-ministrul britanic, Boris Johnson, informează Reuters.

Mai multe țări și orașe din întreaga lume au anunțat planuri care vizează limitarea vânzărilor de autovehicule diesel după ce în 2015 grupul german Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante iar Uniunea Europeană a introdus norme mai stricte privind emisiile de CO2, arată Agerpres.

FOTO Renault a prezentat noul Megan face-lift, cu motor hibrid plug-in CITEȘTE ȘI FOTO Renault a prezentat noul Megan face-lift, cu motor hibrid plug-in

Primarii din Paris, Madrid, Mexico City și Atena au anunțat că intenționează să interzică accesul vehiculelor diesel în centrul orașelor lor începând din 2025. De asemenea, Franța se pregătește să interzică vânzarea autoturismelor echipate cu motoare care funcționează pe bază de combustibili fosili începând din 2040.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
masini
benzina