Mazda CX-5, rechemare în service în România pentru defecțiuni ale luminilor

Mazda CX-5, rechemare în service în România pentru defecțiuni ale luminilor
scris 12 mai 2020

Modelul Mazda CX-5 va fi chemat în service în România, pentru remedierea unor probleme de funcționare a sistemului de lumini. Reprezentanța Mazda Austria Gmbh, care este importator și distribuitor în România al acestei mărci. este răspunzător de înștiințarea proprietarilor.

SUV-ul Mazda CX-5, fabricat între 11 decembrie 2014 - 8 decembrie 2015 (prima generație), este subiectul unei rechemări la nivel global, pentru remedierea unei posibile defecțiuni a sistemului de lumini de zi, cu LED. Pe piața din România sunt vizate 465 de exemplare ale acestui model, cu faruri LED. Potrivit anunțului companiei, ceea ce observă proprietarul este o pâlpâire a luminilor de zi sau chiar nefuncționarea completă acestora.

“Dacă această lumină de întâlnire pe timp de zi a unuia sau ambelor faruri nu se aprinde, vizibilitate vehiculului poate fi redusă pentru alți șoferi de pe drum, crescând astfel riscul de accident”, explică cei de la Mazda. Motivul defecțiunii pleacă de la o specificație necorespunzătoare a materialului garniturii de etanșare atașate la conectorul de cabluri”, este mesajul transmis. În acest fel, în interiorul farului se eliberează sulf care corodează circuitul LED, iar circuitul își poate pierde continuitatea.

INFOGRAFIC Piața auto din România, mai eficientă decât în Europa de vest: a scăzut cu numai 50% CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața auto din România, mai eficientă decât în Europa de vest: a scăzut cu numai 50%

Odată ajunse în service, mașinile vor fi inspectate, pentru confirmarea date de fabricație și a existenței defectului. Mecanicul va introduce o substanță pentru desulfurarea interiorului farului și va monta o garnitură de etanșare. Reparațiile pot dura aproxiamtiv două ore, spune Mazda.

Proprietarii mașinilor vizate de campanie sunt invitați la orice dealer autorizat Mazda.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda rechemare
cx-5 rechemare
faruri led