Elon Musk anunță că va muta sediul central al Tesla din California, pe fondul nemulțumirii provocate de restricțiile legate de coronavirus

Elon Musk anunță că va muta sediul central al Tesla din California, pe fondul nemulțumirii provocate de restricțiile legate de coronavirus
scris 10 mai 2020

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris sâmbătă pe Twitter că producătorul de automobile electrice își va muta imediat sediul central și programele viitoare din California în Texas sau Nevada, din cauza nemulțumirii provocate de restricțiile impuse de autorități pentru combaterea epidemiei de coronvirus, transmite Reuters.

”Menținerea activității de producție aici va depinde de modul în care vom fi tratați în viitor”, a scris Musk pe Twitter, referindu-se la singura fabrică de vehicule a Tesla din Statele Unite, din regiunea San Francisco Bay, scrie News.ro.

FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare CITEȘTE ȘI FOTO Continental Sibiu, 4 cazuri de coronavirus și 59 de angajați trimiși în izolare

Musk a mai scris că dă în judecată comitatul Alameda, din California, după ce departamentul pentru sănătate a anunțat că producătorul auto nu trebuie să redeschidă fabrica din Fremont pentru că măsurile restrictive pentru combaterea epidemiei rămân în vigoare.

Elon Musk îi informase joi pe angajați că fabrica din Fremont va relua producția, limitată, de vineri după-amiază.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat joi că producătorii din stat vor putea să își reia activitățile. Dar comitatul Alameda, unde se află fabrica Tesla, va menține restricțiile până la sfârșitul lunii mai, fiind permise doar activitățile afacerilor considerate esențiale.

Musk, care a intrat în conflict cu autoritățile din California în luna martie, legat de oprirea producției la fabrica Tesla, a criticat restricțiile și ordinul ca oamenii să stea acasă, afirmând că sunt ”un risc serios” pentru companiile americane și ”neconstituționale”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla