Mercedes își lărgește gama de camioane electrice cu eActros Long Haul. Va fi camionul electric cu cea mai mare autonomie din Europa

Mercedes își lărgește gama de camioane electrice cu eActros Long Haul. Va fi camionul electric cu cea mai mare autonomie din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iun 2022

Piața de camioane electrice din Europa are o ofertă din ce în ce mai largă, pe măsură ce modelele aflate în dezvoltare încep să fie lansate. Mercedes, unul dintre pionierii acestui segment de vehicule, a prezentat o nouă versiune electrică a camionului Actros, care are o autonomie record pentru un camion de serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz eActros Long Haul va fi camionul electric cu cea mai mare autonomie din Europa, odată cu intrarea sa în producția de serie. Cu 500 de kilometri disponibili la o singură încărcare, eActros poate oferi o soluție foarte bună transportatorilor pe distanțe lungi. Camionul de 40 de tone se află în acest moment în testele finale și va fi lansat ca model 2024.

Până la lansarea lui LongHaul, Mercedes pregătește alte variante ale camionului eActros, 300 și 400, precum și eEconic, vehicul pentru aplicații municipale.

Constructorul Mercedes-Benz Trucks și-a propus să crească ponderea vehiculelor noi, neutre din punct de vedere al emisiilor locale de CO2, în Europa, la peste 50% până în 2030.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks: „Interesul extraordinar pentru evenimentul nostru de testare eActros este încă o dovadă a popularității pe care o câștigă mobilitatea electrică în rândul clienților. Clienții ne trimit astfel un semnal puternic, care ne ajută să ne consolidăm eforturile pentru a pune rapid pe șosele cât mai multe autovehicule comerciale electrice, dar și pentru a extinde infrastructura de încărcare și pentru a crea o paritate a costurilor.”

Odată cu noul camion eActros, Mercedes vrea să introducă și sistemul de încărcare de înaltă performanță Megawatt, care va permite încărcarea rapidă a camioanelor electrice. Compania va instala două puncte de încărcare de înaltă performanță cu sistemul de încărcare Megawatt (MCS) în patru locații din Germania, pentru a le testa.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes trucks
eactros
autonomie eactros
camioane electrice