Metrorex, amendată de ISU cu peste 12.000 de lei, în urma unor controale desfășurate în stațiile de metrou

Metrorex, amendată de ISU cu peste 12.000 de lei, în urma unor controale desfășurate în stațiile de metrou
scris 21 apr 2017

Metrorex a primit amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei, în urma unor controale defășurate în stațiile de metrou, a anunțat, vineri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF). Sancțiunile au fost aplicate din cauza lipsei a două căi de evacuare în unele stații de metrou, dar și din pricina spațiilor comerciale care reduc lățimea de circulație.

Controalele au fost efectuate în perioada 3-7 aprilie de către ISUBIF și au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a evacuării în situații de urgență, dar și funcționarea instalației de detecție-semnalizare-alarmare în caz de incendiu, scrie News.ro.

În urma verificărilor, au fost identificate mai multe nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale (cinci amenzi și 16 avertismente), în valoare totală de 12.500 de lei.

Potrivit ISUBIF, amenzile au fost date pentru stațiile de metrou care nu au asigurată sau finalizată o a doua cale de evacuare, neexistând, astfel, posibilitatea ca persoanele să aibă cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse.

De asemenea, în stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului, există în continuare spații comerciale care reduc, prin modul de amplasare, lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare, mai arată reprezentanții ISUBIF.

Șeful unui mare asigurător: Mă voi ocupa personal ca plata daunelor RCA să se facă în zece zile. Până acum, am contribuit la stabilizarea pieței CITEȘTE ȘI Șeful unui mare asigurător: Mă voi ocupa personal ca plata daunelor RCA să se facă în zece zile. Până acum, am contribuit la stabilizarea pieței

Ei mai spun că, în unele stații, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor nu sunt în stare de funcționare permanentă.

"Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizează reprezentanții ISUBIF.

Pompierii au adăugat că, de la ultimul control, desfășurat în perioada 7-25 noiembrie 2016, Matrorex a luat unele măsuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea călătorilor, fiind eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnicheți, iar ușile de pe traseele de evacuare sunt în prezent menținute libere, neîncuiate și deschise.

Metrorex a anunțat că a început, în 19 aprilie, modernizarea stațiilor de metrou, primele lucrări având loc în stațiile Republica, Titan și Nicolae Grigorescu. Lucrările la cele trei stații sunt programate să se încheie în 5 mai.

Modernizarea sistemului de control presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheți, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porți de acces batante, moderne, care facilitează atât intrarea, cât și evacuarea rapidă a călătorilor în situații de urgență.

Noile porți de acces vor avea dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât și prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate stațiile de metrou, a mai anunțat Metrorex.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
isu