MINI pariază pe caroseria Cabriolet și după 2025, însă nu spune dacă va fi electrică

MINI pariază pe caroseria Cabriolet și după 2025, însă nu spune dacă va fi electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mai 2021

MINI a decis să mențină modelul Cabrio și să dezvolte o nouă generație a acestuia, după 2025, când actuala generație ajunge la finalul vieții. Cererea de mașini decapotabile a scăzut, însă există în continuare o nișă importantă pe acest subsegment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conducerea mărcii MINI, deținută de BMW Group, a decis să continue producția și vânzarea MINI Cabriolet, cel mai probabil cu propulsie electrică, dat fiind faptul că lansarea ar urma să aibă loc în 2025, moment în care ponderea motorizărilor cu combustie va fi tot mai mică.

"MINI Cabriolet are o bază mare și deosebit de loială de fani. Acest lucru este demonstrat și de cererea mare pentru cel mai recent model proaspăt actualizat", spune Bernd Körber, directorul mărcii MINI. "Prin urmare, suntem ferm convinși de succesul acestui concept de automobil pentru viitor."

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

MINI a lansat face-liftul actualei generații și este încrezătoare în succesul acestui model și peste patru ani. Caroseria decapotabilă a lui Mini Cooper a fost lansată în urmă cu aproape 30 de ani și a devenit de atunci extrem de populară. Compania spune că, pe parcursul existenței sale, MINI Cabrio a fost „uneori” cel mai vândut cabrio din lume.

În prezent, MINI Cabrio este disponibil doar cu motoare pe benzină, cu puteri începând de la 102 CP, cel mai accesibil, la un preț de 25.200 de euro, pe piața din România, și până la vârful de gamă, John Cooper Works Cabriolet, care atinge o putere impresionantă pentru un automobil de clasă mică, 231 CP, însă și prețul este unul pe măsură: 38.000 de euro.

Cei de la MINI spun că Germania este cea mai mare piață, fiind urmată de SUA și Marea Britanie, țara de origine. "Anul trecut, aproape unul din cinci clienți MINI din Germania au optat pentru distracție la volan într-o decapotabilă", a precizat Bernd Körber, șeful MINI. "Acest lucru demonstrează marele entuziasm al comunității MINI pentru un concept de automobil precum acesta în viitor."

viewscnt
Afla mai multe despre
mini cabrio
mini electric
mini john cooper works