Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate

Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate
scris 13 feb 2019

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au rezolvat, miercuri, revendicările taximetriștilor, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reluat, luni, protestele de stradă în Capitală, reclamând lipsa de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal, scrie News.ro.

Miercuri, la sediul Ministerului Finanțelor, a avut loc întâlnirea Ministrului Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb și ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici cu reprezentanții COTAR.

Reacția Uber la protestul taximetriștilor CITEȘTE ȘI Reacția Uber la protestul taximetriștilor

La întâlnire au participat, din partea Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Dragoș Titea, și, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), secretarul de stat Sirma Caraman.

Agenda discuțiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi și trecerea activității de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română (ARR), potrivit ministerului.

Un astfel de proiect a fost avansat încă din primăvara anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro.

”Așa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuții alături de colegul meu Eugen Teodorovici și săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” și trecerea activității de ”rent a car” la ARR. Sunt om de cuvânt și așa o să rămân. Transportul rutier este un segment important care contribuie în mod semnificativ la bugetul național și încercăm să reglementăm o situație care a creat un minus la buget prin practicarea unei activități ilicite. Dar așa cum dorim să eliminăm din legislație orice posibilitate de a încălca principiile concurenței loiale tot așa ne dorim și urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pasageri”, a declarat Rovana Plumb.

Teodorovici a subliniat că, în scurt timp, vor fi adoptate măsuri pentru creșterea calității transportului de persoane.

”Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică și concisă. Îi asigur pe reprezentanții COTAR că am înțeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât și a unui mediu concurențial loial și corect în acest domeniu", a precizat Eugen Teodorovici.

În urma discuțiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii, potrivit instituției.

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a spus recent că sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car și Clever Go ”circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
rovana plumb
taxi
uber