Brexit: Ford avertizează că ar putea muta parțial producția din Marea Britanie

Brexit: Ford avertizează că ar putea muta parțial producția din Marea Britanie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 feb 2019

Ford Motor a avertizat Guvernul britanic că și-ar putea transfera parte din activitățile locale de producție în afara Marii Britanii în contextul Brexitului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții companiei au discutat telefonic, marți, cu premierul Theresa May, potrivit Reuters, care citează o sursă la curent cu situația.

Ford, care deține două uzine în Marea Britanie, unde produce motoare pentru modele ca Fiesta, B-Max, Focus sau Mondeo, estimează că ieșirea Regatului din Uniunea Europeană fără semnarea unui acord comercial ar putea costa compania până la 1 miliard de dolari.

FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată CITEȘTE ȘI FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată

Companiile din sectorul auto și nu numai au avertizat în repetate rânduri cu privire la impactul unui Brexit dur, inclusiv asupra stabilității locurilor de muncă, în condițiile în care se vor confrunta cu tarife mai mari și întreruperi ale lanțurilor de aprovizionare.

La începutul anului, Ford a prezentat un amplu program de restructurare a activităților grupului în Europa, ce prevede scoaterea din fabricație a unor modele și concedieri pe mai multe piețe.

Tot în prima parte a anului,  Nissan a decis să renunțe la planurile privind fabricarea noului X-Trail la uzina din Marea Britanie, din cauza incertitudinilor legate de Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
brexit
marea britanie
avertisment
productia din marea britanie
relocare
transfer