Ministrul Petrescu: Concernul BMW caută parteneri în România, mai ales pe segmentul producției de mașini electrice

Ministrul Petrescu: Concernul BMW caută parteneri în România, mai ales pe segmentul producției de mașini electrice
scris 29 apr 2017

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit vineri, la Munchen, cu reprezentanți ai concernului german BMW, cu care a discutat despre stategia de dezvoltare a BMW Group și despre posibilitățile de implicare a companiilor românești în implementarea acesteia.

"În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context", a declarat ministrul Petrescu.

El spune că noua orientare a  producției de mașini spre mașini electrificate, în concordanță cu politica mondială de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, creează mult spațiu de acțiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar, și în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de mașini, scrie News.ro.

"În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selecție a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, adaugă ministrul Alexandru Petrescu.

În cadrul discuțiilor a fost prezentată aria domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare între concernul bavarez și companiile din România, în concordanță cu trendul global de dezvoltare în materie de conectivitate și mobilitate, domenii în care evoluția industriei telecomunicațiilor este esențială pentru dezvoltarea industriei auto, prin implementarea tehnologiei 5G, informează ministerul.

BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucător de pe piața românească pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute în 2016 în România fiind produse de grupul german.

Didi Chuxing, firma care a scos Uber de pe piața chineză, a atras 5,5 mld. dolari de la investitori. Banii vor fi folosiți pentru extindere și inteligență artificială CITEȘTE ȘI Didi Chuxing, firma care a scos Uber de pe piața chineză, a atras 5,5 mld. dolari de la investitori. Banii vor fi folosiți pentru extindere și inteligență artificială

De asemenea, ministrul Alexandru Petrescu a vizitat vineri facilitățile de producție Premium Aerotec Augsburg din landul Bavaria, unde s-a întâlnit cu boardul de conducere al companiei bavareze.

"Este cu adevărat impresionant și îmbucurător să descoperi cât de importantă este contribuția angajaților Aerotec Brașov în asamblarea produselor finite ale companiei Premium Aerotec, prin furnizarea de componente ce se regăsesc în toate aeronavele A 350-900. Practic, orice călătorie cu acest tip de avion este posibilă cu ajutorul forței de muncă specializată din țara noastră, expertiza în aeronautică aflându-se, deopotrivă, pe lângă Brașov, atât la Baia Mare cât și la Bacău, unde regăsim alți furnizori de top pentru lanțul de producție Airbus", mai spune Petrescu.

El subliniază că investiția dezvoltată de Premium Aerotec la Brașov este un model de business pe care autoritățile vor să îl multiplice și în alte regiuni ale țării, precum și în alte domenii de activitate.

"În cadrul discuțiilor, reprezentanții Aerotec și-au manifestat intenția de extindere a amprentei investiționale în țara noastră în viitorul apropiat, exprimându-și totodată  aprecierea față de nivelul profesional ridicat al resursei umane românești, implicarea  angajaților din fabrica de la Brașov în dezvoltarea capacităților de producție fiind considerată inspirațională și  pentru alte unități de producție ale grupului", informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Premium Aerotec deținută în proporție 100% de Grupul Airbus produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică, printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, beneficiind de un ajutor de stat de 19 milioane de euro.

În prezent, fabrica are 900 de angajați numărul acestora urmând să crească la 1000 de angajați în perioada imediat următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
alexandru petrescu