Pasagerul târât afară dintr-un avion United Airlines a ajuns la o înțelegere cu compania de transport

Pasagerul târât afară dintr-un avion United Airlines a ajuns la o înțelegere cu compania de transport
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2017

Medicul din Kentucky târât afară de la bordul unui avion aparținând companiei United Airlines la începutul acestei luni, la Chicago, a acceptat o înțelegere financiară cu transportatorul, relatează BBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avocați ai dr. David Dao, în vârstă de 69 de ani, au anunțat că o condiție a înțelegerii este ca ”suma să rămână confidențială”, scrie News.ro.

Patronul United Oscar Munoz a ”spus că va face lucrul corect și l-a făcut”, au apreciat avocații lui Dao.

Medicul a fost evacuat în mod violent de la bordul unui avion, de către paznici al companiei, după ce a refuzat să cedeze locul unor angajați United.

O înregistrare video în care medicul americano-vietnamez este surprins plin de sânge a ajuns virală online și a declanșat indignare în întreaga lume.

Compania i-a cerut lui Dao să elibereze locul, pentru ca patru membri ai personalului United să poată să ajungă de la Chicago la Louisville, în Kentucky.

Însă el a refuzat și a spus că avea pacienți de examinat în ziua următoare.

Facebook și Google, fraudate cu peste 100 milioane dolari de un lituanian CITEȘTE ȘI Facebook și Google, fraudate cu peste 100 milioane dolari de un lituanian

Un avocat al lui Dao, Thomas Demetrio, a declarat că clientul său ”a devenit campionul involuntar al adoptării unor schimbări care cu siguranță vor contribui literal la îmbunătățirea vieților a milioane de pasageri”.

Dao prezenta o contuzie, i s-a spart nasul și i s-au rupt doi dinți din față în urma incidentului, pe care avocatul său l-a catalogat drept ”mai îngrozitor și mai cumplit” decât experiențele sale din timpul Războiului din Vietnam.

Avocații petentului au anunțat o ”soluționare amiabilă” în ziua în care United Airline anunța, la rândul ei, o schimbare în privința politicii rezervărilor.

Pasagerilor li se va oferi de-acum până la 10.000 de dolari pentru a renunța la locuri, între alte schimbări despre care avocații lui Dao apreciază că ar trebui ”aplaudate”.

Însă experți în aviație și-au exprimat îndoiala cu privire la faptul că pasagerilor li se vor oferi sume atât de mari.

Compania Delta Airlines și-a crescut și ea plata maximă la 9.950 de dolari, iar Southwest Airlines a anunțat că nu va mai face rezervări multiple ale unui singur loc ”în cadrul procesului de vânzare”.

Cei trei agenți din cadrul Departamentului Aviației de la Chicago care l-au târât afară din avion pe Dao și un supervizor implicat în incident erau în continuare suspendați administrativ.

United Airlines a ajuns din nou în presă miercuri, când un iepure uriaș a murit la bordul unui avion care-i aparține.

Compania a lansat o anchetă cu privire la moartea lui Simon, acest iepure uriaș.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines