Vasul care a scufundat nava rusă de spionaj a revenit în Portul Midia. Oile vor fi urcate pe alt vas și retrimise la destinație

Vasul care a scufundat nava rusă de spionaj a revenit în Portul Midia. Oile vor fi urcate pe alt vas și retrimise la destinație
scris 28 apr 2017

Vasul cargo Youzarsif H, sub pavilionul Togo, implicat într-o coliziune cu o navă rusă de spionaj, în largul coastei Istanbulului, a revenit, vineri după-amiază, în Portul Midia, de unde plecase inițial, urmând să descarce oile pe care le transportă, care vor ajunge la destinație cu o altă navă. Cargobotul va fi verificat dacă a fost avariat în urma accidentului naval.

Potrivit autorităților portuare, nava Youzarsif H, pavilion Togo, a revenit în Portul Midia, de unde plecase în urmă cu două zile spre Iordania, relatează News.ro. Animalele transportate urmează să fie descărcate și urcate apoi pe o altă navă pentru a ajunge la destinație, iar vasul cargo Youzarsif H urmează să fie verificat pentru a se stabili dacă a suferit avarii în urma coliziunii cu nava rusească de spionaj.

Vasul, care transporta oi, urma să ajungă la Aqaba (Iordania) pe 3 mai. Coliziunea, care a avut loc la 29 de kilometri distanță de orașul Kilyos, pe coasta Mării Negre, la nord de Istanbul, a fost provocată de ceața densă și de vizibilitatea redusă, a anunțat agenția turcă de transport naval GAC, citată de Hurriyet.

Vasul de spionaj rus Liman, construit în anii ’70, s-a scufundat. Toți cei 78 de membri ai echipajului au fost salvați. 

O anchetă pentru stabilirea cauzei exacte a coliziunii a fost deschisă, a mai anunțat ministrul turc al Transporturilor, Ahmet Arslan. ”Sunt avarii ușoare pe cargobot. Sunt la prova vasului, însă nimic care să o împiedice să navigheze”, a precizat demnitarul turc.

Nava sub pavilion Togo are 81 de metri lungime, o capacitate de 2.418 tone și a fost construită în 1977.

viewscnt
Afla mai multe despre
youzarsif h
oi
vaz spionaj
cargo