Mitsubishi nu a respectat standardele japoneze de testare a consumului încă din 1991 - surse

Mitsubishi nu a respectat standardele japoneze de testare a consumului încă din 1991 - surse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 apr 2016

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors a folosit metode de testare a eficienței consumului de carburant neconforme cu legislația japoneză începând din anul 1991, mai devreme decât au declarant reprezentanții companiei, potrivit unei surse citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mitsubishi a recunoscut că a folosit metode de testare neconforme cu standardele japoneze cel puțin din 2002.

Producătorul auto a admis, săptămâna trecută, că a modificat rezultatele testelor privind eficiența energetică în cazul a patru modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan. Datele privind consumul de carburanți au fost modificate în cazul a aproximativ 625.000 de mașini, potrivit companiei.

Discrepanțele dintre consumul real de carburant și cel indicat de testele de eficiență au fost semnalate chiar de Nissan. Autoritățile japoneze au declanșat o anchetă și au percheziționat birourile Mitsubishi din orașul Okazaki, unde se află a doua mare fabrică a companiei.

Informațiile privind manipularea testelor au șters circa jumătate din capitalizarea bursieră a producătorului auto, echivalentul a circa 3,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
consum
carburant
test
poluare
emisii
scandal
manipulare
auto