Mitsubishi, rechemare în service pentru modele din România

Mitsubishi, rechemare în service pentru modele din România
scris 23 nov 2018

Importatorul mărcii Mitsubishi în România a inițiat o acțiune de rechemare în service pentru toate SUV-urile mărcii echipate cu sistem de asistență la frânarea de urgență. Acestea vor suferi o actualizare a soft-ului, pentru a frâna mai puternic, dar și pentru actualizarea ASC-ului.

Modelele ASX, Eclipse Cross, Outlander și versiunea PHEV a acestuia, toate modele 2018 (și 2017 pentru Outlander) vor fi rechemate în service pentru a fi rescris software-ul care coordonează e-Assist, dar și cel al unității de control a ASC, așa cum este cunoscut ESP-ul celor de la Mitsubishi (Active Stability Control).

Remedierea vizează în primul rând unitatea FCM (Forward Collision Mitigation System). Acesta reprezintă sistemul de frânare de urgență, care utilizează un radar pentru a descoperi eventuale obstacole, pietoni sau vehicule aflate în față. Sistemul acționează frânele pentru a reduce impactul și a diminua eventualele pagube.

Potrivit descrierii făcute la deschiderea dosarului de rechemare de cei de la Mitsubishi, “există posibilitatea ca, atunci când sistemul FCM detectează un pieton sau obiecte, frânarea moderată a FCM este mai mare decât este necesar. Ca urmare, șoferii pot simți nevoia de a aplica frâna, în ideea compensării a ceea ce simt ca fiind o forță insuficientă de frânare.”

Deși descrierea nu este foarte clară, situația se referă la o aplicare prea “moderată” a frânei, iar resoftarea va schimba intensitatea acestei frânări automate. Inteervenția în service ar trebui să dureze între 0,1 ore și 0,3 ore și constă în actualizarea soft-ului. În total, sunt afectate 275 de mașini înmatriculate în România.

După o declarație controversată, Mitsubishi revine și îl dă afară pe Ghosn, după modelul celor de la Nissan CITEȘTE ȘI După o declarație controversată, Mitsubishi revine și îl dă afară pe Ghosn, după modelul celor de la Nissan

A doua remediere țintește exact aceleași mașini, SUV-urile ASX, Eclipse Cross, Outlander, inclusiv PHEV. În această a doua situație, este vizată unitatea de control a ASC, controlul stabilității, similar ESP sau ESC de la alte mărci. Potrivit celor de la Mitsubishi, “există posibilitatea ca funcționarea unității hidraulice de control ASC să ducă la resetarea calculatorului ASC”. Asta înseamnă că șoferul s-ar putea trezi fără sistemul ASC în funcțiune. Mitsubishi spune că nu s-au înregistrat accidente din cauza acestei posibile defecțiuni. Intervenția de actualizare a computerului ASC durează 0,2 - 0,3 ore în service.

Aceleași 275 de mașini vor fi anunțate și invitate să se programeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
rechemare
asc
esp
franare de urgenta
recall mitsubishi