Board-ul directorilor Nissan a votat: Carlos Ghosn a fost demis din funcția de președinte

Board-ul directorilor Nissan a votat: Carlos Ghosn a fost demis din funcția de președinte
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 nov 2018

Board-ul Nissan a votat demiterea președintelui Carlos Ghosn din funcția sa. De asemenea, directorul greg Kelly a fost și el destituit. Ghson rămâne membru al consiliului de adminsitrație, până când acționarii vor lua o decizie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Votul a fost dat de un consiliu în care proporția normală generată de ponderea acționarilor nu a mai existat, deoarece doi dintre reprezentanții Renault, Ghosn și Kelly, nu au fost prezenți. În acest fel, cei trei membri din partea Nissan, precum și ceilalți doi membri independenți japonezi au înclinat balanța, de partea cealaltă fiind ceilalți doi membri numiți de Renault, rămași în board.

Potrivit regulamentelor Nissan, Goshn va rămâne deocamdată membru al board-ului, la fel și Kelly, chiar dacă pierde poziția de președinte. Asta pentru că statutul de membru este votat doar în AGA, adunarea generală a aacționarilor, care se întrunește o dată la câteva luni.

Carlos Ghosn se află în arest, pentru 10 zile, fiind acuzat de procurori de declararea în fals a veniturilor sale și utilizare bunurilor și fondurilor companiei în interes personal. Ancheta a pornit, se pare, de la plângerea făcută de un angajat al departamentului juridic din Nissan. CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, a declarat în ziua arestării lui Ghosn, într-o conferință de presă menită să-l înfiereze pe președintele companiei, că a fost dispusă o investigație internă care a descoperit probe privind faptele acestuia. 

Răzbunarea samurailor de la Nissan CITEȘTE ȘI Răzbunarea samurailor de la Nissan

Anterior, board-ul Renault a decis să-l mențină pe Carlso Ghosn în funcțiile sale, până când nu vor fi prezentate eventuale dovezi ale faptelor sale. Francezii l-au numit pe Thierry Bollore în funcția de CEO interimar, cu drepturi depline. 

Cea de-a treia companie din Alianța Renault Nissan Mitsubishi a decis să propună Consiliuli de Administrație demiterea lui Ghosn din funcția de președinte, după modelul anunțat de Nissan. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi