Mitsubishi va aduce la Geneva conceptul e-Evolution, alături de noul Outlander PHEV

Mitsubishi va aduce la Geneva conceptul e-Evolution, alături de noul Outlander PHEV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 feb 2018

Mitsubishi Motors va prezenta la Geneva conceptul e-Evolution, alături de premiera noului Outlander PHEV, versiunea 2019 a cunoscutului SUV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mitsubishi va prezenta la Geneva spectaculosul concept-car e-Evolution, care a avut premiera la Tokyo, și care ar putea să anticipeze lansarea unui vehicul electric în Europa, în următorii ani, sub brandul Mitsubishi. Din punct de vedere al arhitecturii, e-Evolution, care a fost extrem de bine primit de japonezi, este un vehicul electric cu trăsături de SUV și, deopotrivă, sport. Descrierea oficială vorbește despre un crossover electric, care „combină tehnologiile Mitsubishi cu flexibilitatea oferită de un SUV”.

Practic, japonezii integrează acum experiența în domeniul mașinilor electrice și hibrid, cu cea din domeniul tracțiunii integrale, peste care sunt suprapuse noile tehnologii de inteligență artificală. Numele Evolution are o lungă tradiție în istoria mărci și în prezența acesteia în motorsport.

Mitsubishi va aduce la Geneva conceptul e-Evolution, alături de noul Outlander PHEV

Din punct de vedere tehnic, e-Evolution folosește motoare electrice performante, cu un cuplu ridicat, alimentate de o baterie de mare capacitate. Sunt prezente nu mai puțin de trei motoare, care acționează pe cele două punți. Unul este amplasat frontal și conectat la roțile față, alte două formează sistemul Dual Motor AYC*1, care combină performanțele celor două printr-o unitate Active Yaw Control.

Creierul artificial al acestui sistem se bazează pe o serie de senzori care transmit informații despre condițiile de rulare (suprafață și trafic), dar și despre intențiile șoferului, transformând experiența condusului într-o activitate sigură și eficientă. După ce „citește” nivelul de abilități ale șoferului, sistemul AI începe să-i ofere acestuia lecții privind manevrarea mașinii. Sistemul AI folosește tehnologia de recunoaștere vocală, având un nivel evoluat de conversație cu pasagerii. Sistemul poate recunoaște vocea fiecărui pasager, pentru ca, în timp, să învețe obiceiurile acestuia și să-i ofere servicii potrivite.

Toate comenzile auxiliare ale mașinii pot fi controlate prin voce (AC, ștergătoare, lumini etc.). Printre performanțele sistemului inteligent al mașinii se numără posibilitatea de a comunica cu o dronă pentru a obține informații despre trafic sau pentru a genera o imagine de ansamblu a mașinii și perimetrului înconjurător.

 Volkswagen Group începe anul 2018 cu o creștere de 10 procente și cea mai bună lună ianuarie din istoria grupului CITEȘTE ȘI Volkswagen Group începe anul 2018 cu o creștere de 10 procente și cea mai bună lună ianuarie din istoria grupului

Tot la Geneva, Mitsubishi va prezenta în premieră face-lift-ul SUV-ului Outlander PHEV, cel mai vândut SUV hibrid din Europa, în 2017. Printre schimbările majore ale modelului se numără înlocuirea motorului 2.0 în ciclu termic clasic cu unul în ciclu Atkinson, de 2,4 litri, care aduce un cuplu mai mare, o rulare mai lină și o mai bună eficiență pe ansamblu. În plus, motorul electric, capacitatea bateriei și capacitatea alternatorului au crescut cu circa 10%. Tracțiunea integrală a fost îmbunătățită și are mai multe moduri de funcționare, prin adăugarea unui mod SPORT și a unuia SNOW, pentru situații mult mai bine adaptate la modurile de rulare.

Exteriorul va primi o serie de modificări, printre care luminle LED, o nouă grilă, jante noi și un spoiler redesenat. Și la interior au fost operate modificări ale suprafețelor, cu materiale noi și detalii îmbunătățite.

Mitsubishi va aduce la Geneva conceptul e-Evolution, alături de noul Outlander PHEV

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
e-evolution
outlander
geneva