Moscova întrerupe orice contact cu anchetatorii internaționali ai tragediei MH17 din estul Ucrainei

Moscova întrerupe orice contact cu anchetatorii internaționali ai tragediei MH17 din estul Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2020

Rusia a anunțat joi că își suspendă contactele cu Australia și Olanda pe tema distrugerii în zbor, în iulie 2014, deasupra estului Ucrainei, a unui avion aparținând companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul rus de Externe a justificat această decizie prin faptul că investigațiile sunt ”părtinitoare și politizate”, scrie News.ro.

BMW și Mercedes iau în calcul vânzarea aplicației Park Now CITEȘTE ȘI BMW și Mercedes iau în calcul vânzarea aplicației Park Now

Zborul MH17 a fost doborât desupra estului Ucrainei la 17 iulie 2014. Avionul companiei malaysiene efectua o legătură de la Amsterdam la Kuala Lumpur atunci când a fost atins de o rachetă trasă de pe tertoriul aflat sub controlul rebelilor proruși.

Niciunul dintre cei 298 de pasageri și membri ai echipajului nu a supraviețuit.

Echipa internațională de anchetatori, condusă de Olanda, din care fac parte Australia, Ucraina, Malaysia și Belgia, a conchis în mai 2018 că bateria care a fost folosită în acest tir aparține celei de-a 53-a Brigăzi ruse de rachete antiaeriene. Proiectilul tras era un BUK de concepție rusă, au stabilit anchetatorii.

Rusia dezminte orice implicare.

Patru suspecți - rușii Serghei Dubinski, Oleg Pulatov și Igor Ghirkin și ucraineanul Leonid Harcenko - sunt judecați în contumacie din martie, în Olanda.

Potrivit acuzării, ei ocupau posturi înalte în diverse miliții proruse care operau în 2014 în Donbas.

Oleg Pulatov - singurul dintre cei patru care a acceptat să fie reprezentat de o avocată la procesul de la Haga - a dezmințit la sfârșitul lui septembrie acuzațiile formulate împotriva sa.

Avocata sa, Sabine ten Doesschate, susține căclientul său are îndoieli cu priviren la scenariul procurorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mh17
proces
avion doborat