NASA a anunțat că suspendă toate proiectele de misiuni către Lună

NASA a anunțat că suspendă toate proiectele de misiuni către Lună
scris 20 mar 2020

NASA a anunțat că suspendă proiectele de construcție a rachetelor pentru misiunea sa Artemis, din cauza numărului tot mai mare de persoane afectate de noul coronavirus în cadrul echipelor sale, informează AFP.

Agenția spațială americană închide centrul de asamblare din Michoud, New Orleans, unde dezvoltă lansatorul Space Launch System (SLS), precum și Stennis Space Center, din statul Mississipi, a anunțat joi administratorul Jim Bridenstine.

Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus CITEȘTE ȘI Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus

Această decizie a este cauzată de numărul în creștere de cazuri de Covid-19 la persoanele din centru, un număr de angajați se află în auto-izolare și un caz de infectare a fost confirmat în echipa noastră la Stennis", a mai spus Bridestine, potrivit News.ro.

"NASA va suspenda temporar producția și testele pentru SLS și nava Orion". Space Launch System este un lansator puternic destinat să conducă nava spațială Orion.

Pandemia de Covid-19 ar putea să frâneze obiectivele guvernului american de a duce un echipaj pe Lună până în 2024. 

"Suntem conștienți că acest lucru va afecta misiunile NASA, dar în timp ce echipele noastre analizează situația globală pentru a reduce riscurile, prioritatea noastră este sănătatea și siguranța angajaților NASA", a declarat Bridestine. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
luna