Acțiunile Uber au crescut cu până la 44% după anunțul companiei că are rezerve suficiente de numerar pentru a depăși criza coronavirusului

Acțiunile Uber au crescut cu până la 44% după anunțul companiei că are rezerve suficiente de numerar pentru a depăși criza coronavirusului
scris 20 mar 2020

Acțiunile Uber Technologies au crescut joi cu până la 44% după ce directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat că aceasta are rezerve suficiente de numerar pentru a depăși criza provocată de epidemia de coronavirus, el semnalând și o redresare în unele părți ale afacerilor, transmite Reuters.

”Suntem foarte norocoși să avem o poziție solidă de numerar, de circa 10 miliarde de dolari de numerar liber la sfârșitul lunii februarie”, a afirmat Khosrowshahi într-o conferință cu analiștii susținută înainte de deschiderea bursei, scrie News.ro

Producătorii de componente auto, în frunte cu Bosch și Continental, care au și în România peste 20.000 de angajați, își închid unitățile de producție CITEȘTE ȘI Producătorii de componente auto, în frunte cu Bosch și Continental, care au și în România peste 20.000 de angajați, își închid unitățile de producție

”În  orice criză, lichiditățile sunt esențiale”, a adăugat acesta.

Khosrowshahi a făcut comentariile într-o perioadă în care măsurile luate de guverne pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului au încetinit activitățile economice, forțând multe companii să recurgă la rezervele de numerar și să acceseze linii de credit pentru a plăti salarii și alte obligații financiare.

Șeful Uber a spus că într-un scenariu extrem, în care afacerile de taximetrie vor scădea cu 80% pentru restul anului, Uber va mai avea numerar liber de 4 miliarde de dolari.

În timp ce cursele au scăzut cu 60%-70% în zonele afectate de virus, cum ar fi Seattle, în regiuni precum Hong Kong ce a fost mai greu a trecut, iar Uber observă începutul unei redresări, a spus acesta.

”De îndată ce un oraș începe să se miște, o va face și Uber”, a arătat el.

Acțiunile companiei americane concurente Lyft au crescut cu 34% în urma comentariilor optimiste făcute de șeful Uber.

Uber și Lyft au început să suspende cursele de ride-sharing pe platformele lor din Statele Unite și Camada, ca urmare a apelurilor autorităților pentru distanțare socială din cauza virusului.

Acțiunile lor au scăzut, iar valoarea Uber s-a înjumătățit în acest an, în timp ce capitalizarea Lyft a scăzut cu 65%.

Divizia de livrare a mâncării a Uber, Uber Eats, înregistrează creștere, tot mai mulți oameni evitând să iasă în oraș la masă, în timp ce primăriile au ordonat închiderea restaurantelor.

Uber Eats a anunțat la începutul acestei săptămâni că va elimina comisioanele pentru restaurantele independente din SUA și Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
actiuni