NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020: De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne

NASA a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020: De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2019

National Aeronautics and Space Administration (NASA) a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020, unul dintre cele mai mari de până acum, și plănuiește ca în următorul deceniu să ajungă din nou pe Lună, să lanseze mai multe misiuni, între care pe Europa, satelitul lui Jupiter, dar și telescopul spațial James Webb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a transmis într-un comunicat de presă că bugetul oferit agenției de administrația Trump pentru anul fiscal 2020 este de 21 de miliarde de dolari, cu aproximativ 6% mai mare decât cel primit în anul anterior, scrie News.ro.

„Reprezintă și un mare vot de încredere pentru munca și devotamentul agenției”, a mai spus el.

Wizz Air introduce două noi rute din România CITEȘTE ȘI Wizz Air introduce două noi rute din România

Bridenstine a precizat că americanii vor reveni pe Lună în următorul deceniu cu „tehnologii inovative și sisteme pentru a explora mai multe zone ale suprafeței lunare”.

„De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne. Vom folosi ceea ce vom învăța pe măsură ce vom merge mai departe către saltul uriaș următor - să trimitem astronauți pe Marte”.

Cu ajutorul acestui buget, Bridenstine a mai transmis că va fi creată o campanie sustenabilă de explorare care va combina expertiza celor din Agenție cu cea a partenerilor comerciali internaționali.

„Vom începe o nouă eră a zborului în spațiu prin lansarea de nave americane, cu astronauți americani, de pe sol american, pentru prima dată din 2011. Space Launch System, nava Orion și proiectul Gateway vor continua să fie coloana noastră vertebrală în ceea ce privește explorarea spațiului îndepărtat”.

Până în 2028, NASA va întreprinde câteva misiuni de mici dimensiuni, va folosi roboți, apoi oameni, care să conducă experimente științifice pe suprafața satelitului natural al Pământului.

Bridenstine a vorbit, legat de acest buget, și despre o misiune NASA pe Europa, luna lui Jupiter, și despre lansarea James Webb Space Telescope, și a spus că va continua planificarea și dezvoltarea primei misiuni de jur împrejurul planetei Marte, cu Mars Sample Return.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
luna
james webb.