New York introduce, în premieră pentru SUA, o taxă de decongestionare a traficului pentru a-și salva metroul

New York introduce, în premieră pentru SUA, o taxă de decongestionare a traficului pentru a-și salva metroul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

New York, un megalopolis cu un trafic uriaș de automobile și camioane, va introduce în iunie prima taxă de decongestionare la intrarea într-un oraș american, un proiect controversat menit să reducă ambuteiajele și poluarea și, mai ales, să salveze rețeaua de metrou, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obiectivul acestei taxe directe de 15 dolari pe pasaj percepute la intrarea în centrul Manhattanului, unul dintre cele cinci cartiere ale New York-ului, este triplu:

FOTO Zara își pregătește intrarea pe piața hainelor second-hand din România. Cum vă puteți repara sau vinde îmbrăcămintea CITEȘTE ȘI FOTO Zara își pregătește intrarea pe piața hainelor second-hand din România. Cum vă puteți repara sau vinde îmbrăcămintea

decongestionarea traficului pe marile bulevarde și străzi care leagă insula de la nord la sud și de la est la vest,

îmbunătățirea calității aerului în Big Apple

îmbunătățirea bugetului metroului, care se află într-o stare jalnică, arată Hotnews.

Consiliul de administrație al Autorității Metropolitane de Transport (MTA), operatorul public al metroului și al trenurilor de navetiști din oraș, a votat miercuri seara cu 11 voturi la unu în favoarea taxei de trecere.

ULTIMA ORĂ Sam Bankman-Fried, condamnat la ani grei de închisoare pentru FTX CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sam Bankman-Fried, condamnat la ani grei de închisoare pentru FTX

Directorul său general, Janno Lieber, a salutat într-un comunicat de presă „unul dintre cele mai importante voturi ale consiliului de administrație”, asigurând că „MTA era pregătită”.

„Unul dintre obiectivele majore este de a aborda în sfârșit problema congestionării traficului, dar și, la celălalt capăt al lanțului, de a investi mai mult în rețeaua de transport public”, a spus el.

MTA, care și-a văzut numărul de călători scăzând în timpul pandemiei, speră să obțină o sumă de un miliard de dolari pe an.

VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi și-a lansat prima mașină electrică. Speră că nu va avea soarta Apple CITEȘTE ȘI VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi și-a lansat prima mașină electrică. Speră că nu va avea soarta Apple

În cazul în care guvernul federal va fi de acord și dacă apelurile administrative ale statului vecin New Jersey sau ale taxiurilor nu vor bloca proiectul, New York va fi primul oraș din Statele Unite care va introduce o astfel de taxă de trecere până la jumătatea lunii iunie.

Acesta va călca pe urmele Londrei, Stockholm și Singapore.

Ministrul Energiei: Datele de astăzi arată că România are un preț la energie electrică cel mai mic din regiune CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei: Datele de astăzi arată că România are un preț la energie electrică cel mai mic din regiune

Mașinile și camionetele care vor intra de pe strada 60 din Manhattan și vor merge spre sud dinspre cartierele Queens și Brooklyn (de cealaltă parte a East River) sau care vin dinspre New Jersey (de cealaltă parte a râului Hudson) vor trebui să plătească 15 dolari în timpul zilei și 3,75 dolari pe timp de noapte.

Camioanele și autobuzele vor trebui să plătească între 24 și 36 de dolari, în timp ce faimoasele taxiuri galbene vor putea adăuga 1,25 dolari la fiecare cursă, potrivit MTA.

Nici neagră, nici albă, nici cu lapte: Bătălia franco-elvețiană pentru a patra culoare de ciocolată CITEȘTE ȘI Nici neagră, nici albă, nici cu lapte: Bătălia franco-elvețiană pentru a patra culoare de ciocolată

Vehiculele de urgență vor fi scutite, iar șoferii cu venituri mici, într-un oraș cu mari inegalități și lovit de inflație, vor avea dreptul la reduceri.

Proiectul datează din 2007, când miliardarul Michael Bloomberg era primar.

Dar principiul a fost oficializat abia în 2019, sub mandatul fostului primar Bill de Blasio, de stânga, predecesorul lui Eric Adams, un fost polițist de centru-dreapta.

viewscnt
Afla mai multe despre
news york
sua
metrou