Ford pregătește un nou model de SUV hibrid, în Europa

Ford pregătește un nou model de SUV hibrid, în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Constructorul auto american Ford a anunțat că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV), la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii Ford au declarat că sunt foarte aproape să decidă intrarea în producție a unui nou automobil, un SUV cu motorizări diverse multi-energie, la uzina din Valencia în care astăzi se produce SUV-ul Kuga. „Urmărim cu atenție evoluția piețelor europene pentru oportunități de creștere a actualei noastre oferte de produse”, a informat grupul american într-un comunicat de presă. „Având în vedere modificările pe care le vedem la nivelul industriei, credem că există o oportunitatea pentru a adăuga un nou SUV multi-energie la ciclul de producție din Europa, care să fie produs la Valencia”, a adăugat Ford. Grupul american a precizat însă că nu a fost luat încă o decizie oficială, arată Agerpres. Potrivit presei spaniole, va fi vorba despre un model complet nou, cu motorizare hibrid.

VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu, cu un \ CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu, cu un "batalion" de utilaje

„O veste excelentă pentru Valencia, Spania și muncitorii de la FordSpain. Decizia companiei de a produce vehicule electrice garantează viabilitatea uzinei de la Almussafes în următorii ani”, a apreciat premierul spaniol, Pedro Sanchez, într-o postare pe rețeaua socială X.

La rândul său, sindicatul General Workers Union (UGT) a salutat faptul că „Almussafes va avea un nou vehicul și va menține un grad suficient de ocupare a forței de muncă”.

Chinezii de la IM Motors lansează prima mașină de serie din lume cu baterii solide. Brandul sub care mașina poate veni în Europa CITEȘTE ȘI Chinezii de la IM Motors lansează prima mașină de serie din lume cu baterii solide. Brandul sub care mașina poate veni în Europa

În prezent, uzina Ford de la Valencia are 4.800 de angajați și produce numai modelul Ford Kuga, după ce alte modele au fost scoase din producție în ultimii ani.

În luna martie 2022, constructorul auto Ford Motor Company a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
suv