Nikola recheamă de pe piață toate camioanele sale electrice

Nikola recheamă de pe piață toate camioanele sale electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2023

Nikola a rechemat de pe piață toate camioanele sale electrice pe care le-a livrat până în prezent și suspendă vânzările, după ce o investigație asupra unor incendii produse recent a găsit drept cauză o scurgere de lichid de răcire în interiorul unui acumulator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent există pe piață un total de 209 de camioane electrice produse de Nikola, la dealeri și clienți, iar compania recheamă acele vehicule și este în curs de a contacta toate părțile, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al lui Nikola, potrivit News.ro.

Concluziile preliminare ale anchetei efectuate de un investigator terț au fost coroborate joi cu un ”incident termic minor”, la un acumulator de pe un camion parcat pentru validare tehnică, a spus compania, adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți CITEȘTE ȘI Trotinetele electrice, interzise pe litoral până la finalul anului. Companiile de profil, pregătite să revină cu vehiculele pe două roți

”Este puțin probabil ca o faptă răuvoitoare sau alți factori externi să fi cauzat incidentul”, a spus Nikola într-un comunicat, adăugând că se depun eforturi pentru a oferi un remediu.

Compania a spus că suspectează o faptă răuvoitoare, atunci când a început o investigație în iunie, după ce camioane de la sediul său din Phoenix, Arizona, au luat foc.

Un camion avariat, păstrat la fabrica din Phoenix pentru monitorizare, s-a reaprins luna trecută.

Investigațiile interne ale echipelor de securitate și inginerie ale lui Nikola indică o singură componentă de la furnizor din pachetul de baterii ca sursă probabilă a scurgerii de lichid de răcire care a provocat incendiul vehiculelor, a spus compania.

Luptându-se cu blocajele lanțului de aprovizionare și cu cererea mai slabă, Nikola a decis să producă camioane electrice doar pe comandă și se concentrează pe camioanele cu celule de combustibil cu hidrogen.

DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Comuniștii români din perioada interbelică se certau și se pârau la Moscova, pe care o susțineau în dezmembrarea României

Nikola l-a numit pe 4 august pe președintele Stephen Girsky, un fost director general al General Motors, ca director general, al patrulea în patru ani.

Compania a semnalat ”îndoieli substanțiale” cu privire la capacitatea sa de a-și continua activitatea în următoarele 12 luni, reiterând avertismentul pentru a treia oară din februarie, în timp ce așteaptă capital suplimentar ”critic”.

Nikola le-a cerut clienților și dealerilor camioanelor sale electrice să ia imediat anumite măsuri de siguranță, inclusiv să ia în considerare parcarea lor în exterior. Acțiunile Nikola au scăzut cu până la 5,6% după încheierea bursei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nikola
camion
electric
rechemare