Nissan numește directorii regionali din Europa, America și China în board-ul companiei și elimină funcția de COO

Nissan numește directorii regionali din Europa, America și China în board-ul companiei și elimină funcția de COO

Foto dreamstime.com

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iun 2023

Imediat după Adunarea Generală a Acționarilor, care a marcat plecarea numărului doi în companie, Ashwani Gupta, Nissan a anunțat numele noilor membri ai Comitetului Executiv, din rândul directorilor regionali, doi dintre aceștia fiind francezi numiți de Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful diviziei regionale Africa, Orientul Mijlociu, India și Europa a Nissan, Guillome Cartier, un francez care lucrează în cadrul Nissan de aproape 30 de ani, este unul dintre noii membri ai Comitetului Executiv, organismul suprem de supraveghere al companiei auto. Alături de el a fost numit în CE și Jeremie Papin, care conduce activitatea Nissan și Infiniti în America și care a fost vicepreședinte pentru strategii și dezvoltare al Renault Group până în 2018. Cei doi sunt considerați apropiați de Renault chiar dacă nu reprezintă explicit compania franceză. Tot noi în comitet sunt și Shohei Yamazaki, șeful Nissan China, și Ivan Espinosa, șeful activităților de Product Planning și Program Management. Toți patru vor raporta direct CEO-ului Makoto Uchida.

Ceilalți membri ai CE au rămas neschimbați, dar atribuțiile lor s-au lărgit, pentru a prelua din responsabilitățile pe care le-a avut anterior Ashwani Gupta, COO al Nissan și membri al CE până la momentul AGA. Aceștia fuseseră confirmați cu o zi înainte, ca ofițeri executivi, odată cu numirea lui Yasushi Kimura ca președinte al comitetului și a lui Jean Dominique Senard, președintele Renault, ca vicepreședinte al board-ului de directori. Odată cu aceste numiri, dispare funcția de Chief Operative Officer, deținută de Gupta.

Adunare Generală la Nissan, cu subiecte fierbinți: procesul intentat de Carlos Ghosn și acordul cu Renault CITEȘTE ȘI Adunare Generală la Nissan, cu subiecte fierbinți: procesul intentat de Carlos Ghosn și acordul cu Renault

„Ca răspuns la condițiile pieței în continuă evoluție, vom introduce o structură de conducere mai plată și agilă, care va consolida și mai mult conducerea regională și funcțională. Noul comitet executiv va lucra ca o echipă coerentă pentru a accelera progresul Nissan NEXT în ultimul an de livrare și va formula următorul plan pe termen mediu pentru a realiza planurile de creștere ale Nissan”, a declarat Makoto Uchida, CEO al Nissan.

Nissan se pregătește să încheie procesul de negociere cu Renault pentru reconfigurarea legăturilor dintre cele două companii și a Alianței dintre acestea. Anunțată încă de la începutul anului, dar rămasă nefinalizată, inclusiv din cauza opoziției lui Ashwani Gupta, reconfigurarea va aduce o echilibrare a raportului de forțe dintre cei doi constructori, prin acordarea de drepturi de vot reciproce egale, odată cu separarea unui pachet de acțiuni Nissan, deținute de Renault, printr-un trust care să preia beneficiile financiare, dar să diminueze drepturile de vot ale francezilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan comitet executiv
nissan ceo
directori nissan