Fostul șef Audi a scăpat de închisoare cu 1,1 milioane euro

Fostul șef Audi a scăpat de închisoare cu 1,1 milioane euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 iun 2023

Procesul Dieselgate de la Audi, în care a fost inculpat chiar fostul CEO-ul Rupert Stadler, s-a încheiat cu un rezultat fericit pentru acesta, dat fiind faptul că a scăpat de închisoare, dar va fi nevoit să plătească o amendă de peste un milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înțelegerea dintre procurori și Rupert Stadler, fost CEO al Audi în perioada în care marca a fost acuzată că a vândut mașini echipate cu sisteme de manipulare a emisiilor pe motoarele diesel, a fost confirmată de judecători, astfel că procesul fostului manager se încheie într-un mod fericit, dacă nu punem la socoteală prețul pe care Stadler va trebui să-l plătească.

ULTIMA ORĂ Guvernul semnează pentru noua rovinietă „TollRO” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul semnează pentru noua rovinietă „TollRO”

Judecătorii au stabilit că acesta va avea de plată 1,1 milioane de euro, amendă pentru faptele de care a fost acuzat și pe care le-a recunoscut în cele din urmă, în timp ce condamnarea de un an și nouă luni a fost dată cu suspendare.

Negocierile dintre procurori și inculpat au fost anevoioase, pe parcursul a patru luni, deoarece Stadler a refuzat într-o primă fază să recunoască faptele. El a susținut mult timp, încă din perioada în care a fost reținut preventiv, că nu a știut de faptele comise de inginerii din subordine, însă dovezile procurorilor și mărturiile celorlalți inculpați s-au strâns în jurul fostului manager până când avocații l-au determinat să recunoască și să accepte înțelegerea.

FOTO Primele date despre noul Skoda Kodiaq, prezentat camuflat CITEȘTE ȘI FOTO Primele date despre noul Skoda Kodiaq, prezentat camuflat

Un al patrulea inculpat din dosar, Wolfgang Hatz, inginer-șef și membru al board-ului companiei, nu a primit acest favor din partea procurorilor, el fiind trimis în judecată cu cerere de condamnare.

Judecătorii i-au acceptat și acestuia însă circumstanțele atenuante și l-au condamnat cu suspendare la un an și nouă luni, cu o amendă de 50.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
proces audi