Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome în Londra

Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome în Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2017

Producătorul auto japonez Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome în Londra, la câteva luni după ce a anunțat că va construi în Marea Britanie două noi modele de automobile, în pofida îngrijorărilor provocate de Brexit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul britanic a anunțat că vrea să încurajeze dezvoltarea și testarea tehnologiei de vehicule autonome, pentru a ajuta la construirea unei industrii care să servească o piața mondială care ar putea valora circa 900 de miliarde de lire sterline (1.100 miliarde de dolari) până în 2025, scrie News.ro.

Nissan a anunțat vineri că o versiune modificată a vehiculului compact Leaf, echipat cu tehnologie de conducere autonomă, va fi testată în capitala britanică în luna februarie, primele astfel de demonstrații care vor avea loc pe drumurile publice europene.

Compania japoneză, care construiește circa o treime din totalul automobilelor fabricate în Marea Britanie, a anunțat în octombrie că va extinde producția la fabrica sa din estul Angliei.

Boeing a obținut o comandă de avioane în valoare de 22 de miliarde de dolari din partea companiei indiene SpiceJet CITEȘTE ȘI Boeing a obținut o comandă de avioane în valoare de 22 de miliarde de dolari din partea companiei indiene SpiceJet

Potrivit unei surse apropiate situației, guvernul britanic a promis că va oferi sprijin suplimentar companiei, pentru a compensa pierderile de competitivitate provocate de ieșirea din Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan