Noul BMW Seria 5 primește două motoare PHEV. Au fost anunțate prețurile pentru România

Noul BMW Seria 5 primește două motoare PHEV. Au fost anunțate prețurile pentru România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 sep 2023

La scurt timp după lansarea versiunii electrice i5 și a motorizărilor cu combustie mild-hybrid, BMW Seria 5 primește și un motor plug-in hybrid, care completează astfel gama pentru toate gusturile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW Serie 5 are o nouă versiune, care este bazată pe un motor termic ajutat de un motor electric, care, la rândul lui, este alimentat cu energie de o baterie reîncărcabilă la priză. Altfel spus, Serie 5 este de acum și plug-in hybrid, ceea ce permite clienților care vor motorizare electrificată, dar nu vor să renunțe la motorul termic, să opteze pentru această combinație.

HARTA - A1 București - Pitești va fi extinsă integral CITEȘTE ȘI HARTA - A1 București - Pitești va fi extinsă integral

BMW propune două variante de motoare PHEV, botezate 530e, care are la bază un motor în patru cilindri, de 2.0 litri, și 550e xDrive, cu motor termic în 6 cilindri, de 3.0 litri, mașini care au deja anunțate și prețurile pentru clienții din România: 66.343 euro și, respectiv, 78.481 euro.

Motoarele electrice cu care sunt împerecheate propulsiile pe benzină au 135 kW și, respectiv, 145 kW, iar puterea sistemului ajunge la 220 kW, pentru motorul mai mic, și 360 kW, pentru cel mai mare motor. Producătorul anunță accelerații de 6,3 secunde și de 4,3 secunde pentru cele două grupuri motopropulsoare, care mențin astfel mașinile în zona sportivă cu care ne-a obișnuit marca.

Renault Nissan Mitsubishi anunță schimbările de acționariat pentru ultimul trimestru CITEȘTE ȘI Renault Nissan Mitsubishi anunță schimbările de acționariat pentru ultimul trimestru

Bateriile cu care sunt echipate cele două variante de motorizări au o capacitate similară, 19,4 kWh, care asigură o autonomie exclusiv electrică de până la 90 km, pentru motorul mai mare, și de 103 km pentru motorul mai mic. Bateria a fost amplasată în partea de jos a mașinii, contribuind la un centru de greutate coborât și păstrând astfel capacitatea portbagajului intactă, la 520 litri. Chargerul de la bordul mașinii permite încărcarea cu până la 7,4 kWh, în trei ore și 15 minute.

BMW a lansat noua generație Seria 5 în acest an, cu un vârf de gamă complet electric, i5 M60 xDrive, de 600 CP și o versiune electrică mai accesibilă, i5 eDrive 40, dar și cu motoare mild-hybrid pe 48 de volți, însoțite de o cutie automată cu opt trepte.

Noua generație Serie 5 a crescut cu aproape 10 cm, față de generația anterioară, la o lungime totală de 5,06 metri, având totodată o lățime de 1,90 metri, mai mare cu peste 3 centimetri decât generația anterioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 5
seria 5 phev
motorizari bmw seria 5
bmw i5