Noul șef al diviziei de avioane comerciale a Boeing spune că producătorul de avioane se confruntă cu ”un moment crucial”

Noul șef al diviziei de avioane comerciale a Boeing spune că producătorul de avioane se confruntă cu ”un moment crucial”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Noul șef al diviziei de avioane comerciale a Boeing a declarat că producătorul american de avioane se confruntă cu ”un moment crucial”, în timp ce lucrează pentru a crește calitatea și a răspunde preocupărilor semnificative din partea autorităților de reglementare și companiilor aeriene, după ce un panou fix de ușă s-a desprins de pe un avion 737 MAX 9 aflat în zbor, în ianuarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Acesta este un moment esențial pentru noi și avem de lucru serios pentru a construi încrederea și pentru a ne îmbunătăți operațiunile”, a declarat Stephanie Pope, care a fost numită luni președintă și CEO al Boeing Commercial Airplanes, într-un e-mail adresat angajaților, văzut de Reuters.

FOTO ANUNȚ OFICIAL România a depășit pragul psihologic la numărul de kilometri de autostradă și drum expres CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ OFICIAL România a depășit pragul psihologic la numărul de kilometri de autostradă și drum expres

Pope a fost numită directoare de operațiuni în decembrie și își păstrează titlul după ce a ocupat o gamă largă de posturi anterioare la Boeing, scrie News.ro.

Luni, CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a anunțat că va pleca până la sfârșitul anului, în timp ce șeful de multă vreme al companiei de avioane comerciale, Stan Deal, s-a pensionat, cu efect imediat, iar președintele consiliului de administrație Larry Kellner a demisionat și a fost înlocuit în această funcție de directorul Steve Mollenkopf.

Boeing a fost supus unor critici intense de când un panou fix de ușă al unui avion nou 737 MAX 9  al companiei Alaska Airlines s-a desprins la o altitudine de circa 5.000 de metri.

În urma incidentului, FAA a consemnat la sol avioanele MAX 9 timp de câteva săptămâni, a împiedicat Boeing să crească ritmul de producție al acestui tip de avioane și i-a ordonat să elaboreze un plan cuprinzător pentru a aborda ”problemele sistemice de control al calității”, în termen de 90 de zile.

Producția Boeing a scăzut sub maximul de 38 de avioane MAX pe lună pe care îl permite FAA.

Departamentul de Justiție a deschis o anchetă penală în incidentul legat de MAX 9.

VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu, cu un \ CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini aeriene de pe Autostrada Moldovei. Unde au ajuns muncitorii lui Umbrărescu, cu un "batalion" de utilaje

"Drumul nostru înainte este clar. Vom pune siguranța și calitatea mai presus de orice pentru a îndeplini și a depăși așteptările autorităților noștri de reglementare, clienților, publicului zburător și unul altuia", a spus Pope.

Ea a spus că în următoarele două săptămâni, ”îmi va petrece timpul întâlnindu-mă și interacționând cu echipa noastră, pe măsură ce îmbunătățim și implementăm planul nostru de îmbunătățire a siguranței și a calității”.

Administratorul FAA, Mike Whitaker, a spus mai devreme că agenția și Boeing speră până la sfârșitul lunii martie să definească etapele pe care producătorul trebuie să le îndeplinească.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane