Noul șef al VW Group schimbă conducerea companiei de software, CARIAD, cea care a condus la plecarea lui Diess

Noul șef al VW Group schimbă conducerea companiei de software, CARIAD, cea care a condus la plecarea lui Diess
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 sep 2022

Divizia de software a Volkswagen Group, marea problemă a fostului CEO, Herbert Diess, intră din nou într-un proces de restructurare, odată cu instalarea lui Oliver Blume, șeful Porsche care acum conduce întregul grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CARIAD a fost înființată ca o structură separată a VW Group, pentru a dezvolta noile sisteme de operare și softurile pentru viitoarele mașini ale mărcilor din grup, inclusiv Audi și Porsche, dar a ajuns în cele din urmă să fie transformată în companie separată, pentru a putea lucra independent de mărci. Din păcate, eforturile celor din CARIAD și cele ale șefilor acestei divizii au fost insuficiente, astfel că divizia a ratat deadline-urile pentru softurile Audi și Porsche, care au fost nevoite să-și amâne lansările din acest motiv, iar în cele din urmă a creat tensiuni în cadrul managementului și i-a adus sfârșitul profesional lui Herbert Diess.

Acum, Oliver Blume este nevoit să se ocupe el însuși de CARIAD, o parte extrem de importantă pentru constructorul auto care vrea să devină companie de tehnologie, înainte de a fi o companie auto. După instalarea în poziția de CEO, Blume a fost desemnat și președinte al Consiliului de Supraveghere al CARIAD, el fiind deja membru în virtutea poziției de CEO al Porsche. Anunțul a fost făcut sec, de CARIAD și nu de VW Group, fiind anunțată și prima măsură pe care a luat-o Blume: să-l scoată din acest board nu doar pe Herbert Diess, ci și pe Arno Antlitz, CFO și noul COO al VW Group. În locul celor doi i-a desemnat pe Michael Steiner și Thomas Ulbrich, șefii de Cercetare și Dezvoltare de la mărcile VW și Porsche, care vor coordona direct ce se întâmplă cu softurile viitoarelor lor mașini.

Grupul Renault anunță premierele pentru Salonul Auto din Paris. Dacia pregătește o gamă complet schimbată CITEȘTE ȘI Grupul Renault anunță premierele pentru Salonul Auto din Paris. Dacia pregătește o gamă complet schimbată

Consilul de Supraveghere al CARIAD are 12 membri, din care 6 sunt reprezentanți ai acționarilor, iar ceilalți 6 sunt reprezentanți ai angajaților. Consiliul mai are în componența sa nume grele din managementul grupului, printre care Ralf Brandstatter, care a condus marca VW și acum conduce activitățile din China, și două femei importante: Hildegard Wortman, șefa vânzărilor grupului și Hauke Stars, șefa digitalului VW Group.

După aceste modificări, este de așteptat să se producă schimbări și în Consiliul de Administrație, unde Dirk Hildenberg ocupă postul de CEO încă din 2020 și a rezistat în pofida numeroaselor cutremure din ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
cariad
vw group
oliver blume
herbert diess