Porsche vrea să fie pregătit pentru listare cât mai curând posibil

Porsche vrea să fie pregătit pentru listare cât mai curând posibil
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2022

Porsche AG vrea să fie pregătit pentru planificata listare cât mai curând posibil, în condițiile în care investitorii arată un interesa major față de lansarea Ofertei Publice Inițiale (IPO) a diviziei Volkswagen de mașini sport de lux, a afirmat directorul financiar Lutz Meschke, într-un interviu acordat sâmbătă publicației italiene Il Sole 24 Ore, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Salutăm interesul solid pentru compania noastră și suntem încrezători, în pofida condițiilor dificile de pe piață", a declarat Meschke. Acesta a adăugat: "Vrem să fim pregătiți pentru IPO la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine".

Luni, Porsche a publicat intenția privind o vânzare de acțiuni la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, finalizată până la finalul anului, dar a precizat că momentul "depinde de viitoarele evoluții de pe piața de capital".

În total, acțiunile scoase la vânzare reprezintă aproximativ 12,5% din capitalul Porsche, investitorii estimând că valoarea totală a companiei ar putea fi de până la 85 miliarde de euro.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche