O companie din România vrea să producă în țară un autovehicul blindat 4x4 pe care să-l propună Armatei

O companie din România vrea să producă în țară un autovehicul blindat 4x4 pe care să-l propună Armatei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2022

VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) se numește proiectul unui vehicul militar blindat 4x4 pe care compania românească BlueSpace Tehnology vrea să-l producă în țară pentru Armata română. Pentru acest proiect a semnat un acord de cooperare cu compania slovacă Zeetor Engineering care are în portofoliu un model militar blindat 4x4.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„VLAH este prima mașină de luptă din gama autovehiculelor tactice blindate de tip ușor (ATBTU), proiectată și dezvoltată cu resurse și know-how românesc de către compania BlueSpace TECHNOLOGY”, anunță compania.

DECIZIE Guvern - Separarea Vămii de ANAF - Regionala Ploiești este preluată de București și de Craiova, iar portul Constanța trece tot la București. Rămân birourile vamale propuse pentru reorganizare CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvern - Separarea Vămii de ANAF - Regionala Ploiești este preluată de București și de Craiova, iar portul Constanța trece tot la București. Rămân birourile vamale propuse pentru reorganizare

„Implementarea proiectului VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) va demara la începutul anului 2022 și reprezintă propunerea BlueSpace TECHNOLOGY pentru dotarea sistemului național de apărare al României cu un mijloc de luptă de ultimă generație, care va fi produs în țara noastră. Produsul finit al proiectului este o mașină ușoară blindată 4x4, cu o greutate de 9 tone și cu integrare în industria națională de apărare. Este primul autovehicul blindat ce poate fi realizat integral în țară și reprezintă doar un exemplu al capabilităților și posibilităților de dezvoltare locale”, potrivit companiei.

Firma românească spune că a căutat un partener puternic în industria auto militară, ce poate oferi o fundație solidă, corespunzătoare unei viitoare linii de producție de mașini blindate din România, scrie Hotnews.ro.

„Astfel, pe 14 Februarie 2022 s-a semnat un contract de colaborare cu Zetor Engineering, companie din Republica Slovacă, recunoscut producător de mașini blindate la nivel internațional, cu 75 de ani experiență în industria auto”, anunță BlueSpace Techonolgy.

„Proiectare vehiculului blindat a demarat la începutul acestui an, urmând o investiție semnificativă pentru producția, testarea și omologarea prototipului. El va constitui cel mai mare proiect din industria auto românească și o premieră pentru industria apărării naționale”, potrivit comunicatului transmis de companie.

Zetor Engineering din Slovacia are deja în portofoliu un proiect de blindat 4x4 denumit Gerlach, un proiect modular cu protecție blindată STANAG 4569 nivel 3 și cu o greutate ce poate ajunge până la 14,5 tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vlah
vehicul militar blindat