OMS avertizează aeroporturile să nu ceară călătorilor adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19

OMS avertizează aeroporturile să nu ceară călătorilor adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2021

Aeroporturile și ale puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinați împotriva COVID-19 drept condiție pentru a putea intra pe teritoriul altor țări, a subliniat miercuri Organizația Mondială a Sănătății citată de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În raportul său epidemiologic săptămânal asupra pandemiei, OMS a insistat că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerință pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor ușoare ale bolii, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

De asemenea, "a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecință administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19", a precizat ONU.

Potrivit organizației, utilizarea "certificatelor de imunitate" de către călătorii internaționali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depășit boala) nu este recomandabilă și nici "nu este susținută de evidențe științifice".

VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

În raportul său, OMS reiterează că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice și alte grupuri de risc trebuie să evite să călătorească în țări cu o rată înaltă de COVID-19. Pe de altă parte, potrivit organizației, călătorii internaționali "nu trebuie considerați prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

În 2020, traficul pasagerilor internaționali a scăzut cu 60 % față de anul 2019 (cu 2,7 miliarde mai puțin), fapt ce a provocat companiilor aeriene pierderi estimate la 371 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
oms
adeverințe de vaccinare